Реклама / Ads
0| 4506 |22.03.2016 НОВИНИ

Б. Ноев: Вина за тероризма има Турция на Ердоган

.
Бойко Ноев
Не съм напълно съгласен, че единствената причина за тероризма е външната политика на ЕС. Голяма вина има Турция на Ердоган. Те финансираха, въоръжаваха и изкупуваха петрола на Ислямска държава. Това каза бившият министър на отбраната Бойко Ноев в предаването "Лице в лице" по bTV. Думите му са по повод днешните терористични атаки в Брюксел.
 
Въпросът е как държавите в НАТО трябва да реагират сега?. Бойко Ноев смята, че това което се случи днес в Брюксел ще сплоти ЕС. Терористите се опитват да променят начина ни на живот. Сигурността струва пари. Ние трябва да се подготвим за предстоящите лоши дни, за да опазим домовете си и семействата си,  призова експертът. Бойко Ноев.

„След атентатите в Париж имаше много коментари, взеха се мерки, но минаха няколко месеца и това се повтаря в Брюксел. Нашият свят не е имунизиран срещу тероризма, това трябва да се знае. Противникът изнася партизанската война в нашата къща. Трябва да свикнем, че това е едно бъдеще, в което е трудно да се посочат виновни и невинни“, каза още той.

Тънката работа е, как ще бъдат ограничени правата на гражданите. Дали законодателигте ще са прецизни, дали обществата ще са съгласни. Но трябва да се разбере, че трябва да има практически мерки. Това, което правят терористите с хиляда евро, среща разходи за милиони. Терористите се опитват да променят нашия начин на живот. Сигурността струва пари. Жвиеем в друго време. Трябва да се подготвим за лошите дни, ако искаме да предпазим нашите семейства, смята бившият ни посланик в НАТО.

Политиците да повишат финансирането на сигурността. Политиците създадоха НСО, чийто бюджет е десет пъти по.голям от този на полицията. Политиците първо опазиха себе си. Пазим Пеевски, не пазим държавата. Пазим Доган, не пазим държавата. Пазим Местан, не пазим държавата. Спешно тези несправедловости трябва да бъдат решение. И тогава да кажем на хората, че трябват пари. Не може България да е страната, която разпределя най-ниския дял за отбрана и сигурност. МВР си прави някакви реформи, МВР някакви...Реформите в тези ведомства водят до демотивиране на хората. В армията има хиляди незаети места, а говорим за високите заплати на военните . В МВР  също напускат. Трябва час по-скоро да се спре разговора за привилегиите на хората от сферата на сигурността, категоричен бе Бойко Ноев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 7757 |19.03.2016 Р. Кънев: Прекъснал съм комуникация с Кунева и Лукарски от година и половина . 16| 6944 |16.03.2016 Хр. Иванов: Цацаров носи вина за разделянето на България от Румъния . 5| 4107 |09.03.2016 Митов: Засега няма увеличен миграционен натиск към нас, но рискове винаги има . 7| 4480 |02.03.2016 Бойко Ноев: Премиерът и ГЕРБ да поемат отговорността за Отбраната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads