Реклама / Ads
22| 7652 |06.08.2021 НОВИНИ

Номинираният за правосъден министър Иво Атанасов хвали Кирил Петков и Асен Василев, напада Гешев

.
Иво Атанасов Източник: Радио Видин
Номинираният за правосъден министър адв. Иво Атанасов е секретар на Парламентарната група на ”Има такъв народ”. Той е бил депутат и в 45 -тото Народно събрание. Той на 56 години. Роден е в Свиленград, но втори път е депутат от Видин. Председател е на Арбитражно-контролната комисия на партия „Има такъв народ“. Адвокат с над тридесет годишна практика, според видински медии, а според номинирания за премиер Пламен Николов - изключителен професионалист.
 

След регистрирането на видинската листа на "Има такъв народ" за вота на 11 юли пред пред Цветомир Цветанов от Радио Видин коментира състоянието в страната, говори за скелетите в гардерова на ГЕРБ, осветени от служебното правителство, хвали министрите Кирил Петков и Асен Василев за предприетото от тях: "Много от тези действия няма да могат да доведат до очакван резултат поради наличието на един главен прокурор - Гешев, който е имал цялата тази информация и той не е предприемал действия", припомня БНР.


По време на дебата в Парламента, след бламирането от ВСС на искането на правосъдния министър Янаки Стоилов за предсрочно прекратяване на мандата на Иван Гешев, Иво Атанасов се обявява за "кардинална съдебна реформа", но не само на прокуротурата, но и на функциите на Министерството на правосъдието.


"Гешев няма да си тръгне, ако ние не измислим модела, който да замени сегашния", казва от трибуната номинираният за министър на правосъдието.


Той е трето, лансирано от ИТН име, за този пост. Преди оттеглилия се днес Момчил Иванов, само на хартия, позицията беше определена за Петър Илиев. Сега той е номинация за вицепремиер и вътрешен министър и ако бъде избран, ще изпълнява функциите си, докато е обект на проверка на Етичната комисия на СУ по съмнения за плагиатство от колегата му в катедра "Конституционно право" Наталия Киселова.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4019 |06.08.2021 Адв. Дерменджиев: Летвата е висока за новия правосъден министър след Янаки Стоилов . 20| 8413 |06.08.2021 ИТН върна мандата на Радев. Официално - Иво Атанасов е предолжен за правосъден министър . 11| 3305 |06.08.2021 Министър Стойчо Кацаров: До 10 дни влизаме в нова КОВИД вълна . 8| 4615 |06.08.2021 Спрягат Иво Атанасов за правосъден министър на ИТН

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads