Реклама / Ads
6| 13624 |10.06.2008 НОВИНИ

Нов скандал с изоставените деца в България, този път по телевизия Франс 2

.
Около 4 милиона зрители във Франция, Швейцария и Италия видяха документалната лента "Малките фантоми на България", местен гробар разказва смразяващи истории за погребани деца в сливенското село Медвен.
 

 

"Малките фантоми на България" , излъчен по френската телевизия Франс 2 показва България като най- бедната страна в Европа. Филмът е снимам в края на миналата година със скрита камера в дом за изоставени деца в сливенското село Медвен. Авторите твърдят, че нашата страна е на първо място по брой на деца на Стария континент, които живеят в подобни домове. В лентата няма показана мизерия и нищета, както бе например във филма на Би Би Си за Могилино, тъкмо обратното, дечицата от дома в село Медвен живеят в добри условия, но още по- страшното е, че някои от тях мистериозно умират. Местният гробар разказва смразяващи кръвта истории за това къде и при какви условия са погребани вече мъртвите деца. "Малките фантоми на България" предизвика истинска загриженост във Франция и дори местни политици имали готовност да отправят питания по официален път към български държавни институции, какви грижи се полагат за изоставените деца в България, също така френски и швейцарски благотворителни организации звъняли в офисите на Франс 2 и заявявали, че са готови да помогнат с каквото могат, за да облекчат скучния и лишен от всякакво внимание живот на децата в дома от сливенското село Медвен. Веднага след като изтече информацията за излъчения филм, екип на БНТ с журналистката Десислава Петкова се е опитал да влезе в дома в сливенското село, но не е получил разрешение, тъй като то трябвало да бъде дадено от кмета на град Котел. Екипът на БНТ е установил, че всъщност в село Медвен няма гробар и е намерил човек, който всъщност се бил представил за такъв пред французите, снимали "Малките фантоми на България". Той заяви, че е разказал някои неща пред тях, но тогава бил почерпен. Местни жители заявиха, че за децата се полагат достатъчно грижи и дома е в много добро състояние. Справка в регистрите установи, че за последните 10 години в дома за изоставени деца с увреждания е имало 10 смъртни случая. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5747 |29.05.2008 Скандалът със заменките на военни имоти набира скорост; Свинаров-непричом . 13| 4789 |07.05.2008 Волен Сидеров вдигна скандал в съда, делото му пак отложено . 18| 4989 |15.04.2008 Ив. Костов: Чакайте още скандали и криза . 5| 5160 |26.03.2008 Замазване на скандала в МВР?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads