Реклама / Ads
1| 5725 |16.11.2021 НОВИНИ

Нов връх в строителната естетика на ГЕРБ: Асфалтов бретцел за 10 000 лв.

.
Велопаркът-геврек Източник: Конкурент
Строителната естетека на ГЕРБ достигна нов връх. Този път на него „се радват“ жителите на село Дреновец, община Ружинци. Вместо да се хвали с новата придобивка на селото - еко велопарк, от няколко дни на местната управа й се налага със зъби и нокти да се отбранява от критики и подигравки. Причината - нещото, начерено „парк“, представлява нескопосано асфалтирана велоалея с няколко пейки и кошчета за боклук. Тя бързо стана популярна и получи името „бретцел“, бе сравнена и с новото Мета лого на „Фейсбук“.
 

Велопаркът струва 9985,20 лв., получени по проект, финансиран от ПУДООС - легендарното предприятие на екоминистерството, което неуморно генерира скандали от създаването си. Местните хора си го харесват. Е, поне пред телевизиите.

 

От ГЕРБ проблем не виждат

 

„В селото живеят над 250 деца, лятото стават двойно повече. Площадката е върху 1,3 дка. Има възможност за игри, каране на ролери, тротинетки, колелета. Когато е завършен, обектът е проверен от РИОСВ - Монтана дали всичко по него е направено“, разказва кметът на община Ружинци Александър Александров от ГЕРБ пред Bulgaria ON Air.


Той не вижда проблем с изпълнението на проекта: „Фирмата, която е положила асфалта, работи в цяла България. Не виждам причини за съмнения. Идеята беше за алея с широчина 1,20 м, но се оказа, че няма машина с толкова малък обхват. Затова направихме с минималната възможност от 265 см широчина“.

 

Александров уточнява, че селото е оживено, в него много от жителите се придвижват с велосипеди, а автомобилният трафик по улиците бил доста натоварен: „Велопаркът е безопасен колкото всеки тротоар - като караш колело, не можеш да не паднеш и да си ожулиш коленете. Хората са доволни, още през първия ден, когато положихме асфалта, дойдоха да го видят. Много труд положиха и доброволци. Ползваме вода на комшии, от които поливаме с маркучи“.

 

Извън общината обаче на велопарка се гледа с други очи

 

„Този асфалтов бретцел несъмнено е сред най-смешните неща, случили се в последните дни. Това - по думите на местната администрация - „високотехнологично съоръжение“ илюстрира безкрайността на налегналата ни тъпота“, пише рекламистът Мартин Димитров в профила си във „Фейсбук“.

 

„По този начин се създава нова реалност“, е реагирал на поста друг потребител на мрежата. „Нещо друго асфалтирано в селото?“, подмята трети.

 

Други определят творението като „позор“. Към случката има и друга гледна точка: „Не забравяйте, че в София толкова струваше една модерна арт пейка“, припомня Иван Томов. Мнозина сравняват цената на асфалта в Дреновец с обичайните тарифи на ГЕРБ и намират проекта за учудващо икономичен.

 

Местните хора пък на свой ред коментират избуялото внимание към една от най-бедните общини у нас. „Предишният такъв път, беше когато футболният ни отбор се би с полицията във Видин“, отбелязва Калин Ангелов в групата на селото във „Фейсбук“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 13923 |05.11.2021 Строителната камара днес остана няма за схемите с АМ “Хемус” . 4| 3441 |24.10.2021 ДБ: Предложихме 10 млн. за информационна кампания. ГЕРБ: Добро утро! Радев се събуди след дълбок сън . 16| 4787 |08.10.2021 Тома Биков за отказа на другите партии да разговарят с ГЕРБ: И ние не харесваме никого. . 2| 3212 |14.09.2021 МО към ГЕРБ: Не Военна полиция, а Военна прокуратура води разследването на инцидента в Чешнегирово

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads