Реклама / Ads
10| 3561 |10.12.2021 НОВИНИ

Нова дата: В събота подписват споразумение, в понеделник - гласуват кабинет?

.
Източник: БГНЕС
Нова дата се появи на фона на обвитото в мъгла бъдещо коалиционно споразумение. Вероятно такова ще бъде подписано в събота, а правителство ще бъде гласувано още в понеделник. Депутатите вече са започнали да събират подписи за извънредно заседание в първия ден на следващата седмица.
 

“Продължаваме промяната“ може да получат мандат за съставяне на правителство още в събота, съобщават от bTV. Тази информация все още не е потвърдена официално. Днес на Национален съвет БСП решава финално въпроса с подписването на коалиционното споразумение и дали да връчи мандат за това на Корнелия Нинова. 

 

Това се случи след поисканите в последния момент поправки. Кирил Петков от “Продължаваме промяната” изрази надежда, че споразумението ще бъде подписано след заседанието на левицата. 

 

Пред журналисти Даниел Лорер от формацията заяви, че подписи за извънредно заседание в действителност се събират, но въпросът кога може да бъде връчен мандат за съставяне на правителство от Румен Радев е не към него, а към лидерите на “Продължаваме промяната” - Кирил Петков и Асен Василев. 

 

Министерските постове обаче почти са уточнени. До този момент е ясно, че проф. Николай Денков е бил поканен за просветен министър. Министерството на отбраната може да бъде оглавено от насоящия служебен премиер Стефан Янев. Името на Бойко Рашков също бе споменато от Кирил Петков и Асен Василев. Министрът на вътрешните работи в служебното правителство посочи на свой ред, че покана до този момент не е получил, но ако такава бъде отправена, ще я обмисли. Виолета Комитова също коментира днес дали би станала част от редовно правителство. Служебният регионален министър заяви - покана не е получавала, а иначе смята да предаде щафетата на свой наследник и да се оттегли от поста.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 19223 |10.12.2021 Любомир Аламанов: Нинова може във всеки един момент да прецака всичко . 3| 3145 |10.12.2021 Асланов: БСП отново ще играе ролята на фикуса, коалицията сякаш се върти около Нинова!? . 7| 3362 |10.12.2021 Спаси София: Нова скандална поръчка за 144 млн. лв. за почистване на столицата . 27| 12316 |10.12.2021 Мира Баджева: Учудващо е, защо Нинова не припознава Бойко Рашков като свой министър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads