Реклама / Ads
14| 6147 |14.07.2011 НОВИНИ

"Нова мафия" в Сливен точила безогледно пари от ЕС

.
Йордан Лечков
Скандално видео за управлението на Сливен набира популяраност в нета. Зад документалния филм в две части, озаглавен "Новата мафия", озвучен на български и със субтитри на английски, стоят общинските съветници на коалиция "Съюз за Сливен", представлявана от независими съветници, включително и напуснали ГЕРБ.
 

Филмът представя конкретни схеми за източване на европейски и общински пари от "престъпен кръг" около сливенския кмет Йордан Лечков, "капо ди тути капи".

Общински съветници в града разказват във филма как благодарение на две подставени лица на Лечков – Евгени и Коста Петкови, фирми на кмета са овладени 90% от обществените поръчки на Сливен. Лечков е обвинен в пране на пари, източване на общинския бюджет и кражба на милиони от еврофондовете.

Преди две седмици стана ясно, че управляващата партия ГЕРБ ще подкрепи Лечков на предстоящите местни избори. Тогава премиерът Бойко Борисов заяви, че “като всеки човек и той има слаби неща, които през следващия мандат с наша помощ ще оправи“. “В много други области като спорта и това, което прави в Сливен, много кметове могат да му завиждат", заяви тогава премиерът.

Авторите на филма обвиняват премиера Бойко Борисов и вицепремиера Цветан Цветанов в политически чадър над Лечков. Не са спестени критики и към съдебната система, която си затваряла очите пред беззаконията, както и към евроинституциите, които са допуснали парите на европейските данъкоплатци да изтекат в порочни схеми.

Във филма са представени анкети с хора, които са недоволни от управлението на града и критикуват политиката на Лечков.

“Гражданите на Сливен не очакват да бъде раздадено правосъдие. В Сливен властва нищетата, мизерията, липсата на избор за работещите хора. Тук управлението на Лечков няма алтернатива и единствената възможност е да хванеш първия самолет и да отлетиш някъде, където хората струват нещо, някъде, където трудът се заплаща“, разказва филмът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6358 |07.07.2011 Привикват Сидеров в комисията "Антимафия" . 10| 5909 |22.06.2011 Не приеха Сидеров за председател на "Антимафия" . 0| 5028 |03.05.2011 Удариха банда, точила сметки у нас и в чужбина . 11| 5199 |26.04.2011 Сливенските съдии „бият” отвод на дело срещу Лечков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads