Реклама / Ads
4| 3747 |08.11.2021 НОВИНИ

Нови 150 изборни машини се появиха на столичното летище

.
Нови 150 изборни машини се появиха изневиделица в митнически склад на столичното летище. Информацията е подадена до Централната избирателна комисия от прокуратурата, а това идва на фона на все още бушуващия скандал с 228-те, които според бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов са част от заговор за изборни манипулации. “Сиела Норма” уверява, че те няма да бъдат използвани на изборите на 14-ти ноември.
 

В събота по време на обичайното си включване във Facebook бившият премиер Борисов заговори за допълнителни 228 машини за гласуване и попита чии са.

 

От Централната избирателна комисия излязоха с позиция, в която категорично заявяват, че не са възлагали закупуване и доставка на тези устройства.

 

По-късно собственикът на "Сиела Норма" Веселин Тодоров посочи категорично, че не дължат обяснение, но устройствата са за "собствени нужди". По думите му няма основания за съмнения в манипулация за вота, тъй като 228-те машини не са смесени с другите, а се съхраняват отделно. Това увери и главният секретар на МВР Петър Тодоров. Той подчерта, че ЦИК е уведомена за това и тя е подала писмо в ДАНС, които са извършили проверка на място и са установени посочените от него обстоятелства.

 

От "Сиела Норма", която е вносител на устройствата за гласуване и избрана от ЦИК за доставчик за 14 ноември, коментираха, че 150-те машини на летището са за резервни части. На тях нямало качен софтуер и не могат да се ползват за гласуване.

 

"Уведомихме прокуратурата и тя ни даде разрешение да ги закараме на склад. А прокуратурата е уведомила ЦИК", казаха още от компанията.

 

"Изненадвам се, че ЦИК се правят на изненадани и си мислят, че сме безотговорни търговци, които няма да покрият гаранционното обслужване. Нормално е да имаме запаси, от които в рамките на 2-3 дни, при авария на машина, да я ремонтираме или да я подменим", заяви изпълнителният директор на "Сиела Норма" Веселин Тодоров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6556 |08.11.2021 Иван Нейков: Няма да е изненада, ако утре някой атакува новия размер на минималната заплата . 8| 3103 |08.11.2021 „Сиела Норма“: 228-те машини са за наши нужди и не дължим обяснение за тях . 3| 3137 |08.11.2021 Д-р Брънзалов: Може да се установи кой лекар издава сертификати без да ваксинира хората . 0| 2882 |08.11.2021 1256 са новите случаи на коронавирус при направени 16 600 теста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads