Реклама / Ads
18| 6608 |07.11.2021 НОВИНИ

Прокуратурата се опитва да изкара МВР виновно за скандала с машините за гласуване

.
Източник: БГНЕС
Прокуратурата се опитва да изкара Министерството на вътрешните работи виновно за скандала с машините за гласуване, които фирма „Сиела Норма“ внесе, но трябва да експортира за чужда страна.
 

Както Фрог вчера написа, ситуацията беше употребена политически от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който ни пробута тезата, че става въпроса за „Костинбродска афера 2“.

 

Оплакванията на фирмата „Сиела Норма“ са насочени единствено към Централната избирателна комисия. В писмо до Прокуратурата шефът на фирмата има претенции именно само към Комисията. Държавното обвинение днес са предприели действия, които се заключават в това да бъдат разпитани жандармеристи ,които пазят района и машините.

 

„Не сме пускали сигнал срещу МВР заради машините“, потвърди и пред Евроком Веселин Тодоров от „Сиела Норма“.

 

На практика претенциите на фирмата и действията на Прокуратурата са в абсолютно различни посоки. Това навежда на мисълта, че държавното обвинение вероятно се опитва да изкара виновен да ситуацията силовото министерство, с което както знаем от близо година са на нож.

 

„В подадения сигнал до Софийска градска прокуратура не се изразява становище за неправомерни действия от страна на служителите на ГДЖСОБТ. В сигнала има само констатация, че униформените не са позволили превозното средство с въпросните 228 машини за гласуване да напуснат района на склада. Разпространеното съобщението е тенденциозно и не отразява в пълнота съдържанието на подадения сигнал от дружество „Сиела Норма“, уточнява пресцентърът на МВР във връзка с публикуваното съобщение на сайта на Прокуратурата, че са извършени неправомерни действия от страна на служители на Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3166 |07.11.2021 И прокуратурата подхвана машините за гласуване . 9| 3962 |05.11.2021 Прокуратурата се самосезира след разкритията на Рашков за АМ “Хемус” . 12| 3617 |01.11.2021 Прокуратурата ще поиска постоянен арест за шеф Токев . 4| 3217 |01.11.2021 Прокуратурата започна производство заради аварията на ”Балкански поток”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads