Реклама / Ads
6| 2151 |26.08.2024 НОВИНИ

Нови интензивни руски ракетни удари в Украйна. Поразен е хотел в Краматорск, има загинал служител на Ройтерс

.
Източник: личен архив
Нови интензивни руски ракетни удари имаше в Украйна. Местните власти съобщават за три жертви и щети по енергийната инфраструктура в 15 региона. Около 7 експлозии са чути и в столицата Киев.
 

Преди часове при руски обстрел е поразен хотел в Краматорск.

 

При удара загива служител на агенция Ройтерс - 38 годишният експерт по сигурност Райн Еванс. Други двама кореспонднети на агенцията са ранени. 

 

Още 7 души са пострадали, съобщиха украниските власти. Президентът Зеленски заяви, че хотелът е поразен с руска ракета „Искандер“.

 

Публикуваме цялото изявление:

 

"Днес цял ден разчистваха развалините в Краматорск след руски ракетен удар. Сред ранените бяха журналисти, сред които снимачен екип от Ройтерс. Граждани на Украйна, Америка и Британия. Обикновен градски хотел е унищожен от руска ракета "Искандер" - умишлено, целенасочено Този удар ранява седем души и отне един живот. Моите съболезнования на семейството и приятелите. Това е ежедневният руски терор, който продължава, защото Русия все още има средствата да продължи. Днес имаше и руски удари по нашата Сумска област с използване на управлявани въздушни бомби, както и удари по Харковска, Херсонска и Донецка области. И заради всичко това светът не трябва да спира да оказва натиск върху терористичната държава. За ракетни удари, за управлявани въздушни бомби, за атаки – за цялата тази война. Русия трябва да бъде принудена да търси мир".








"Благодаря на всички наши партньори, които наистина помагат, на всички лидери, които работят с нас, за да направим защитата ни по-надеждна, а позициите ни по- Но времето е равно на загуби. Колкото повече трябва да чакаме, толкова повече щети ще има време Русия да нанесе. Всичките ни разговори с лидери, всички преговори са насочени към това - към бързината и силата на общите решения, към изпълнението на нашите споразумения. Светът не трябва да забравя нито един ден, че заедно сме по-силни от всеки терорист. Но за да постигнем това, трябва да направим наистина всичко, за да гарантираме, че терористът ще приключи".




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2140 |26.08.2024 Румен Гайтански Вълка обжалва постоянния си арест . 0| 2477 |26.08.2024 24-годишен модел изчезна мистериозно след ареста на Павел Дуров . 4| 2151 |26.08.2024 Главчев: Нямаше желаещи за вътрешен министър . 9| 3844 |26.08.2024 Трикольорът на Рожен се предаде - вее се само в бяло

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads