Реклама / Ads
5| 4902 |11.02.2010 НОВИНИ

Нови наказания заради Красьо Черния

.
Висшият съдебен съвет наказа заместник-окръжния прокурор на Пазарджик Ангел Панков, като го освободи от ръководна длъжност и той остави редови прокурор. Това се случва заради контактите му с Красьо от Плевен.
 

В периода 4 юни – 17 юни 2009 г. Панков е разговарял 19 пъти с Красьо, като на 17 юни разговорите са били девет. Същият ден ВСС е избирал шеф на Окръжна прокуратура-Пазарджик, а Панков е бил един от кандидатите. Обяснението, което е дал пред дисциплинарния състав е, че съпругата е поддържала телефонна връзка с Красьо.

Освен него наказан е и съдията по делото "Борилски" Милчо Ванев. Той бе заместник-председател на Великотърновския апелативен съд (ВТАС), но след избухването на скандала подаде оставка като административен ръководител и стана само съдия.
Той е провел 66 разговора с Красьо Лобиста в периода 29 април – 10 юни 2009 година. Пред дисциплинарния състав като причина за разговорите си с плевенския бизнесмен Ванов посочил тежкото здравословно състояние на баща си. Търсил връзка някой да му помогне болният човек да бъде настанен за лечение в болница "Токуда". В последствие, обаче, баща му починал. ВСС обаче го понижи в ранг за срок от две години.

Третият, който днес бе наказан е бившият председател на Районен съд-Шумен Тодор Тодоров. Той е кандидатствал за председател на Окръжния съд в града, но именно заради Красьо изборът бе отложен от ВСС. Тодоров си признал за срещи с лобиста, разговаряли именно за ходатайство пред ВСС, за да огласи съда. Въпреки че тук има вече по-тежко нарушение на Етичния кодекс, ВСС пак бе благосклонен и също го понижи в ранг за срок от две години.

Четвъртият, чиято съдба гледа днес съветът, бе Ангел Ангелов. Той бе избран за окръжен прокурор на Бургас. Но отново след избухването на скандала "Красьо" той подаде оставка като административен ръководител. Неговото оправдание звучи несериозно – в деня на избора си се обадил на Красимир Георгиев, за да може последният да му честити. И Ангелов бе понижен в ранг за срок от две години.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5024 |10.02.2010 Заради Трактора Петков гони Станишев от БСП . 5| 5267 |08.02.2010 Депутат от ГЕРБ без имунитет заради скандал със заменки . 5| 5392 |08.02.2010 2 трамвая и влак излязоха от релсите заради снега . 7| 5025 |04.02.2010 ВСС пожали трима, шушукали с Красьо Черния

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads