Реклама / Ads
18| 2815 |08.08.2023 НОВИНИ

Нови руски атаки в Украйна: Най-малко 8 души загинаха

.
Нови руски атаки в Украйна: Най-малко 8 души загинаха Източник: БГНЕС
Най-малко осем души са загинали при две последователни руски атаки в украинския град Покровск.
 

Това съобщи губернаторът на Донецка област - Павло Кириленко. Други 31 са ранени.

 

Сред жертвите има петима цивилни, двама служители на спасителните екипи и един военен

 

Със сериозни разрушения са жилищни сгради и хотел, предава Нова тв.

 

В съобщение в социалните мрежи украинският президент Володимир Зеленски упрекна Русия, че иска да остави в Източна Украйна само "счупени и обгорели камъни".

 

Ракетите са разрушили напълно най-горния етаж на 5-етажна жилищна сграда. Спасителните операции продължават. Нанесени са щети и по други сгради.

 

По-рано високопоставен украински представител заяви, че разговорите през уикенда в Саудитска Арабия за войната в Украйна представляват „голям удар" за Русия и че участниците в тях са се договорили да проведат още една среща на политическите съветници в рамките на шест седмици.

 

Повече от 40 държави, включително Китай, Индия, САЩ, европейски страни, но без Русия, участваха в разговорите, които  се разглеждат като опит на Киев да изгради по-широка коалиция от държави в подкрепа за визията си за мира.

 

Президентът Володимир Зеленски представи план в 10 точки, който да послужи като основа за мир и за слагане на край на пълномащабната война. Той включва изтегляне на всички руски войски и връщане на всички украински територии под контрола на Киев.

 

Руският посланик в САЩ Анатолий Антонов заяви, че не е бил постигнат успех на консултациите за Украйна в Джеда.

 

"Вашингтон се опита да покаже красива картина на подкрепата на САЩ от държавите от Глобалния юг в опит да изолира Русия. Изобщо не беше подкрепена прословутата киевска "формула за мир", каза Антонов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 2984 |05.08.2023 УНИАН: Украинските служби стоят зад атаката над руския танкер в Керченския проток . 8| 3419 |05.08.2023 ISW: Руските блогъри уличават Кремъл в лъжи за атаките в Черно море . 11| 3008 |05.08.2023 Руски танкер е бил ударен в Керченския проток . 12| 2977 |04.08.2023 20% от новите регистрирани автомобили в Германия са електрически

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads