Реклама / Ads
17| 5391 |29.04.2023 НОВИНИ

Ново 20: Христо Иванов да стане премиер

.
Ново предложение се лансира в публичното пространство - Христо Иванов от “Да България” да стане премиер в евентуално правителство на “Продължаваме Промяната”. Идеята даде Георги Лозанов в интервю за “24 часа”. Междувременно в ефира на bTV Десислава Атанасова от ГЕРБ заяви, че името на Иванов не е било поставяно на масата и не е обсъждано. Допълни обаче, че работи добре с него”. Лансирането на тези идеи е равносилно на ”сметка без кръчмар”. От ПП-ДБ все още са категорични, че няма да подкрепят правителство с мандат на ГЕРБ и няма да има съвместно управление с Борисовата партия.
 

“Мисля, че следващият министър-председател трябва да е лидерът на "Да, България" Христо Иванов. Дано не му направя "мечешка услуга", защото не съм го питал, но политиците са публични лица и трябва да носят на обсъждане – и критично, и положително”, заяви доц. Лозанов според когото Иванов е подходящ за поста, защото “в парламента сега най-пълно изразява и удържа историческия континуитет на волята за демократични промени в нашето общество”.

 

Лансираната идея идва на фона на разговорите между “Продължаваме Промяната” - “Демократична България” и ГЕРБ. Борисов и съпартийците му поставиха ултиматум на ПП-ДБ да покажат състава си за кабинет, преди да получат мандата за съставяне на правителство. Кирил Петков заяви, че това ще се случи във вторник, но междувременно се появи информация, че в проектосъстав на кабинет ще влязат той, Асен Василев, Атанас Атанасов и Весела Чернева. От ПП-ДБ заявиха, че "няма да коментират слухове". Борисов обаче призова лидерите да се оттеглят от изпълнителната власт, както е направил той.

 

Десислава Атанасова пък заговори за паритет в изпълнителната власт и формула 1:1 между ПП-ДБ и ГЕРБ, ако в изпълнителната власт влязат ярки политически лица. 

 

От ПП-ДБ все още са категорични, че няма да подкрепят правителство с мандат на ГЕРБ и няма да има съвместно управление с Борисовата партия. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6875 |28.04.2023 Росен Христов и изпълнителният директор на НЕК измислили стратегия за възстановяване на ПАВЕЦ Чаира . 1| 4176 |28.04.2023 ”Металика” зарадваха феновете си с грандиозен концерт в Амстердам, отбелязващ новото им турне . 1| 3255 |27.04.2023 Любомир Тулев: Размахване на пръст е влизането ни отново в „Списък 301” на САЩ . 2| 3166 |27.04.2023 Христофор Караджов: На изборите за президент в САЩ може да се повтори дуелът Байдън-Тръмп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads