Реклама / Ads
23| 5226 |19.10.2013 НОВИНИ

Ново! ГЕРБ гласи вот за бежанците

.
Политиката спрямо бежанците е една от темите, по които си заслужава да бъде искан вот на недоверие на правителството. Мнението изрази зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Димитър Главчев. Това се случва само ден след като лидерът на партията Бойко Борисов заяви, че партията му „ще изчака със следващия вот“.
 

Дни преди това опозицията лансира две възможни тези за искана оставка на кабинета – за провал в политиката на здравеопазването, и за културата.

Главчев посочи пред "Дарик", че отношението към правителствената политика ще проличи ясно и при предстоящото този и следващия месец обсъждане и гласуване в Народното събрание на бюджета за 2014 г. "Бюджетът е вот на доверие към всяко правителство", обобщи той.

В социалната мрежа "Фейсбук" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов написа, че в петък се е срещнал с българския еврокомисар Кристалина Георгиева и обсъдили ситуацията с бежанците. Борисов изразил позицията си, че българското правителство не може да се справи адекватно с бежанския проблем и с това за пореден път проличавала неопитността на премиера Орешарски. "В момента в страната цари тотален хаос и затова искаме предсрочни избори и оставка на управляващите", пише той.

Според Кристалина Георгиева работата на българските власти трябва да бъде насочена към подобряване на условията в бежанските центровете, но още по-важна е бързата регистрация на бежанците. Като еврокомисар за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи тя помагала на страни като Ливан, Йордания, Турция, Египет, Ирак и колкото повече помощ получавали те от евросъюза, толкова по-валко бежанци тръгвали към Европа.

Такава позиция изразил и Борисов, според който Европейският съюз трябвало да отделя възможно най-много средства, за да помага на страните в близост до Сирия и така те да остават близо до родината си, а не да се насочват към по-далечни държави като България.

Междувременно депутатът от ГЕРБ Красимир Велчев обясни пред Нова телевизия, че ГЕРБ подкрепили предложението на „Атака" проблемът с бежанците да се разгледа в Народното събрание, защото той е от значение за обществото, а не заради задкулисни договорки с националистите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 54| 7202 |19.10.2013 Изследване: ГЕРБ води на БСП с 3,3 % . 45| 6140 |18.10.2013 Скандал в парламента: Волен подгони Караянчева от ГЕРБ . 8| 5153 |17.10.2013 Герджиков: БСП и ГЕРБ няма да имат мнозинство при предсрочни избори . 49| 5656 |17.10.2013 ГЕРБ стопира третия вот на недоверие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads