Реклама / Ads
1| 3778 |24.09.2023 НОВИНИ

Нулева видимост и загуба на ориентация са причина за инцидента край Гърмен

.
Основната причина за инцидента с хеликоптера край Гърмен е почти нулевата видимост и загубата на ориентация от страна на пилота.
 

Това съобщи пред Българското национално радио транспортният министър Георги Гвоздейков. 

 

Инцидентът стана на 22 септември. Хеликоптерът бе част от гражданската авиация и е пръскал срещу вредители. Малко по-късно летателният апарат бе намерен разбит, а пилотът на борда - мъртъв. 

 

Транспортният министър заяви, че към 7:30 ч. е имало сериозна мъгла. По думите на Гвоздейков пилотът е предприел сериозен риск при излитането в тази ситуация и инцидентът е можел да бъде предотвратен. Според събраната към момента информация пилотът е предприел особено рисково излитане.

 

Министър Гвоздейков коментира и изграждането на трети мост над река Дунав, за който на 20 септември правителствата на България и на Румъния подадоха формуляра за предпроектно проучване и кандидатстване за финансиране от Европейската комисия (ЕК). По думите на министъра около 1,4 млн. евро ще бъде сумата, която трябва да плати страната ни за трети мост на река Дунав.

 

Гвоздейков коментира и развитието на железопътния транспорт. По думите на министъра до този момент не е инвестирано достатъчно и съответно няма модернизация. Процесът е стартиран с обявяването на обществените поръчки за нов подвижен състав.

 

В коментар за прекратената концесия на нефтеното пристанище "Росенец", министър Гвоздейков допусна да бъдат предявени претенции от бившия концесионер "Лукойл":


"Ние сме изпълнили закона. Към момента пристанището функционира нормално, разтоварват се танкери с петрол. Но конкретно за претенциите от страна на "Лукойл" аз не мога да отговоря. Това може би ще се решава на ниво ЕК или Европейски съд, нямам представа".  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 11853 |24.09.2023 Владимир Левчев: Дали БПЦ не работи за Русия? . 8| 3837 |24.09.2023 Инсталираните от Русия власти наложиха комендантски час в Донецка област . 4| 4386 |24.09.2023 Стою Стоев: Кабинетът пада, ако начело на новата КПКОНПИ застанат хора от ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС . 1| 4129 |24.09.2023 Детска порнография или компютърни изображения: Майки в Испания в ужас заради изкуствения интелект

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads