Реклама / Ads
0| 2899 |09.06.2022 НОВИНИ

„Обединени срещу хаоса“ са лидерите на партиите от вече тройната коалиция

.
Източник: БГНЕС
Лидерите на трите политически сили, останали в управляващата коалиция, след оттеглянето на партията на шоумена Слави Трифонов, обявиха, че остават обединени и решени да настоящото правителство на България да продължи да работи. Това стана ясно в сряда късно вечерта след коалиционен съвет във формат „Продължаваме Промяната“, БСП и „Демократична България“.
 

След срещата пред журналистите се появиха съпредседателите на ПП Кирил Петков и Асен Василев, лидерът на левицата Корнелия Нинова и съпредседателите на ДБ Христо Иванов и Атанас Атанасов, както и говорителят на кабинета Лена Бориславова и депутатите от БСП Георги Свиленски и от ДБ – Владислав Панев.

 

Те демонстрираха решимост кабинетът и парламентът да оцелеят сред вчерашния трус от оттеглянето на Слави Трифонов и „Има такъв народ“ от коалицията.

 

„Искаме да успокоим всички граждани, че всичко, което зависи от нас, ще го направим, България да продължи точно със същото правителство, което има в момента. Няма да допуснем заради его, заради задкулисие или нещо друго България да влезе в спирала от избори в момент на война, когато има енергийна, газова криза“, увери министър-председателят Кирил Петков.

 

Той благодари на придружаващите го коалиционни партньори за подкрепата и заяви, че всички съзнават отговорната задача, която имат, предвид възможността България да влезе в поредната политическа криза.

 

„До края на годината, докато получим парите от Брюксел – казваме „не“ на хаоса, казваме „не“ на единични решения, които могат да хвърлят цялата ни държава в криза и „да“ - заедно, „да“ - срещу корупцията, „да“ - за промяната на КПКОНПИ. Не искам на повече въпроси да отговарям, защото българските граждани трябва да знаят, че тази коалиция застава зад тях и приоритет №1 за утрешния ден е приемането на бюджета, защото хората имат нужда от допълнителни пенсии, бизнесът има нужда от помощи, младите семейства имат нужда от данъчна подкрепа и всички българи имат нужда от по-ниски цени на горивата. Благодаря ви“, добави премиерът.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3299 |01.06.2022 Лидерите на ЕС договориха нов удар срещу Русия . 0| 3160 |30.05.2022 Лидерите на страните от ЕС се събират в Брюксел . 0| 3299 |06.05.2022 Лидерите на Г-7 ще проведат в неделя видеоконферентна среща със Зеленски . 0| 4760 |02.05.2022 Лидерите на „Продължаваме Промяната“ се събраха на среднощен разговор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads