Реклама / Ads
0| 2597 |12.04.2023 НОВИНИ

Обявен е жълт код за силен вятър

.
Днес ще бъде ветровито, с умерен и силен вятър от запад-северозапад, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
 

В половин България е обявен жълт код за потенциално опасно време и силен вятър. Предупреждението е в сила за: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, София област, София град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Пловдив. 

 

Облачността ще е променлива, над Източна България и планинските райони - често значителна, и на места там ще превалява дъжд, има условия и за гръмотевична дейност.

 

До вечерта валежите ще спрат, вятърът ще отслабва, а през нощта срещу четвъртък над много райони и облачността ще се разкъсва и намалява. Максималните температури ще са между 13° и 18°, в София - около 13°.

 

Над Черноморието ще бъде предимно облачно и дъждовно. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Привечер валежите ще отслабват. Максималните температури ще са от 11° на север до 15° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е около 10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Над планините облачността ще е предимно значителна и на много места ще има валежи от дъжд, над около 1700 м - от сняг. Ще духа силен северозападен вятър. Привечер вятърът ще отслабва и през нощта срещу четвъртък облачността ще се разкъсва и намалява. Максимална температура на височина 1200 метра - около 6°, на 2000 метра - около минус 1°.

 

В четвъртък ще бъде предимно слънчево, сутринта - почти тихо, в отделни райони за кратко - с намалена видимост. Минималните температури ще са между 0° и 5°, в Североизточна България и по Черноморието - до около 8°.

 

През деня вятърът ще се ориентира от югозапад, ще е предимно слаб, с него бързо ще се затопли и максималните температури в много райони ще са около и над 20°. Вечерта от запад ще се появи разкъсана висока облачност. 

 

В петък в западните райони дневните температури ще се понижат с 3 до 5 градуса, а в Централна и Източна България вятърът ще е умерен, все още от юг-югозапад и там ще остане топло - в отделни райони до около 25°. От северозапад облачността ще се увеличава и след обяд на много места, отначало в Западна България, а до полунощ срещу събота и в Централна, ще има валежи от дъжд, възможни са гръмотевици. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2657 |09.04.2023 Засилено полицейско присъствие в района на Рилския манастир за Цветница и Великден . 0| 3071 |06.04.2023 Изписаха новородено със счупен крак, след като било прието с жълтеница . 0| 2766 |02.04.2023 Жълт код за значителни количества валежи в западната половина от страната . 5| 3216 |31.03.2023 Столична община проговори за евро разследването на ремонта на жълтите павета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads