Реклама / Ads
9| 4918 |12.05.2009 НОВИНИ

Обявиха евролистата на ГЕРБ, Румяна Желева е първа

.
Румяна Желева Източник: emaxpress
Искаме да водим коректна предизборна борба и нашите кандидати да спечелят местата си в Европарламента по достоен и открит начин. Това заяви Бойко Боисов при представянето на кандидатите на ГЕРБ за Европейски парламент.
 
Румяна Желева е водачът на листата. Тя е доктор по социология. Като депутат в сегашния ЕП тя е доказала, че защитата на националните интереси и евроинтеграцията са приоритет в дейността й.
Втори в листата е ядреният инженер Владимир Уручев.

Трети е членът на икономическия екип на ГЕРБ - Илиана Иванова. Четвърти - създателят и собственик на кабелната телевизия „Европа” Емил Стоянов. Той е по-малък брат на президента Петър Стоянов.

Пета в листата е Мария Неделчева - преподавател и изследовател в Института по политически науки във френския град Бордо.

В листата са още и докторът по природонаучни науки в университета на Саарланд Андрей Ковачев, председателят на младежкия ГЕРБ Моника Панайотова, Преслав Борисов, Росица Пенчева, Станислав Петков, Ана Страшимирова, Стефан Шилев, Павлина Николова, Делян Добрев, Мария Рабаджийска, Ренета Рашкова и Ангел Джелъзов.
Председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че ръководството на партията се е съобразило с предложенията на областните структури. Също и от принципа за представителност на всички области в страната, а не концентрация на кандидати от по-големите градове.

Цветанов заяви, че сегашният евродепутат и бивш говорител на СДС Николай Младенов най-вероятно ще бъде използван като „административен кадър в други сфери” и затова не е включен в кандидат-депутатската листа.

Отсъствието на досегашния евродепутат Душана Здравкова от листата е в резултат на решение на областните структури. Нямало план тя да става миистър в евентуален кабинет на ГЕРБ след победа на изборите.

По думите на Борисов, Николай Младенов е направил своя избор след като са му били предложени двете алтернативи - кандидатура за евродепутат или бъдещ министерски пост.

”Ако следваме сегашната дейност на премиера - да иззема функциите ми като кмет, аз сега трябва да стана премиер, за да си свърша работата като кмет. Лидер на ГЕРБ станах заради Румен Петков, ако стана премиер - ще е заради Сергей Станишев”, заяви Бойко Борисов.

Борисов изрази надежда, че в новия Европейски парламент ще влязат до седем и дори осем кандидати на ГЕРБ срещу петима в момента.

”Най-важните решение в ЕП се вземат от групата на ЕНП и за нас е особено важно да изпратим повече депутати от нашата партия”, допълни Борисов.

Той определи твърдението на Сергей Станишев, че досегашните евродепутати от ГЕРБ били работили срещу интересите на страната като чиста лъжа.

"Не само че не е вярно, а Жозеф Дол лично настоява за пускането на средствата за строителството на магистралите. Нали не си мислите, че ако работим срещу България, ще настояваме да се пускат средствата за страната дни преди предизборната кампания. Не е ли Илияна Йотова този човек, който отива в Брюксел и работи срещу София по отношение на сметището в „Суходол”.



Това, което представяме като листа е бъдещето, но без участието на Държавна сигурност. Това са високообразовани, интелигентни хора с по няколко езика подчерта Бойко Борисов.

Той заяви още, че е сто пъти по-добре да си с Костов, отколкото началник да ти е Доган. Освен това, за разлика от Станишев, който е премиер с мандата на ДПС и е в коалиция с тях, аз не съм в такава с господин Костов.

Недопустимо е, с цялото ми уважение към съдебната система, съдии да си правят отвод по елементарно съдебно дело. ГЕРБ иска да победи СДС в честна борба, а не служебно, заяви Борисов по повод съдебната сага с регистрацията на СДС.

Кампанията на ГЕРБ за евроизбори ще стартира на 17 май в Пловдив.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 8141 |12.05.2009 Емил Стоянов - в листата на ГЕРБ, Петър Стоянов няма да води евролистата на СДС . 9| 5151 |10.05.2009 ДНЕС се обявиха против политиците . 0| 4725 |26.01.2009 Официално обявиха рецесия на Острова . 58| 13957 |26.11.2008 Обявиха агентите от БНТ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads