Реклама / Ads
9| 5155 |10.05.2009 НОВИНИ

ДНЕС се обявиха против политиците

.
учредители на ДНЕС
Гражданското движение прие апел и призив към българските политици, които през последните 20 години са съсипали България.
 

На общо събрание на „Движение за национално единство и спасение” учредители и членове приеха обща декларация, която включва апел за гражданска активност и призив към българските политици. Като неполитическа формация от ДНЕС издигнаха искания за прозрачна политика, отчетност до стотинка при сключването на сделки, както и повече граждански права за контрол над българските управници.

Срещата започна с песента „Заплакала е гората” на народната певица Анастасия Костова. След нея актрисата Латинка Петрова изнесе пламенна реч, в която направи артистична ретроспекция на последните 20 години. Според нея е цинично политиците дори да гледат портретите на Левски, а камо ли да ги закачат над главите си.
Водещ на събранието пък беше ТВ-водещият Николай Георгиев, който се похвали, че в ДНЕС вече са се присъединили 43 организации със 7 000 души само за 2 седмици. Сред първите на трибуната реч държа Румен Крумов – председател на таксиметровите превозвачи у нас. Той сравни българските политици със старата притча за маймуната, която колкото повече се катерела по дървото, толкова повече й лъсвали срамотиите. Крумов добави, че членовете на ДНЕС ще се превърнат в кошмар за онези, които допуснаха думата политик да звучи гадно.

Журналистът Иван Такев, който е сред учредителите на ДНЕС, от своя страна предложи към исканията на движението да се добави и апел към президента Първанов. Според Такев държавният глава трябвало да стане по-последователен и да свика референдум за изборното законодателство, както се закани преди месец. Той също изрази недоволството от българските управници с думите „когато отвратените се оттеглят, остават отвратителните. Приятели, колкото и да сме отвратени, ние трябва да ограничим онези в парламента.”

Зад каузата на ДНЕС застанаха много популярни личности, сред които Наско от БТР, Владимир Ампов – Графа, Йордан Караджов, Любо от „Те”, Мария Илиева, Мартин Карбовски, Хилда Казасян, както и председателят асоциацията на продуцентите у нас Димитър Станчев. Писмо в подкрепа изпратила и Лили Иванова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4934 |08.05.2009 Щатски професор готов с ваксина против свинския грип . 9| 5121 |04.03.2009 Избори „2 в 1” противопоставиха БСП и ДПС с царистите . 15| 5026 |12.02.2009 Политиците ни облекчени; докладът на ЕК не ги кастри много . 0| 4732 |26.01.2009 Официално обявиха рецесия на Острова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads