Реклама / Ads
4| 2579 |22.02.2024 НОВИНИ

Общинските съветници от ПП-ДБ-СС настояват Терзиев да забрани честванията на Деня на Съветската армия

.
Източник: БГНЕС
Столичният градоначалник Васил Терзиев да забрани честванията на „Деня на защитниците на отечеството“ или Ден на Съветската армия, настояха днес в Столичния общински съвет (СОС) общинските съветници от "Продължаваме промяната-Демократина България" ("Спаси София") в декларация, представена в зала от Марта Георгиева.
 

"Нашата политическа декларация е израз на почит и солидарност с борбата на Алексей Навални, който беше показно убит от режима на Путин. А примерът на неговата непримиримост стана по-силен от всякога", подчерта Георгиева.

 

"Същевременно, разбираме, че точно днес в София ще честват убийците му - представителите на този режим, който избива най-смелите си синове, избива украинския народ и нашите сънародници там, режим, който обяви България за неприятелска държава, а самият той е обявен от Европейския парламент за терористичен. Обръщаме се към кмета на София с призив да използва своите правомощия по чл. 12, ал. 2 от Закона за събранията, митингите и манифестациите и да наложи забрана за провеждане на този триумф на смъртта, наречен честване на „Деня на защитниците на отечеството“ или Ден на Съветската армия", отбелязват от "ПП-ДБ" в текста.





Те са на мнение, че "убийството на Навални е черен ден за демокрацията, защото всички загубихме един от най-смелите и достойните й съвременни защитници, но най-черен е той за самата Русия, която изгуби всеотдаен и смел патриот, който обичаше истински своя народ". Той искаше Русия, такава каквато всички ние я искаме – демократична, свободна, мирна и невойнстваща държава. Затова и режимът на Путин го уби. Преди това той уби Анна Политковская, Борис Немцов, Сергей Магнитски и хиляди дръзнали да изразяват свободна от властта позиция, или просто станали „неудобни“, допълниха от коалицията.

 

Общинските съветници смятат, че Путин ще настъпва дотам, докъдето цивилизацията отстъпва. Не трябва в нито един момент да забравяме, че най-питателната храна за злото е страхът и бездействието. Не трябва да забравяме, че хиляди политически преследвани, казали и дума срещу режима, са в затворите и лагерите в Русия и над тях тегне същата заплаха, уточниха от ПП-ДБ-СС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2541 |22.02.2024 Зеленски изрази отново недоволство от забавянето на западната военна помощ за Украйна . 20| 4089 |22.02.2024 Пеевски VS. Иванов: Нападки и "осветени" пазарлъци за главен прокурор и КПКОНПИ . 2| 2584 |22.02.2024 Елена Поптодорова: Страната ни е като опитен терен за руските спецслужби . 4| 2597 |22.02.2024 Хипотеза: ГЕРБ подкрепя управлението до евроизборите, през септември избираме парламент?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads