Реклама / Ads
17| 4679 |05.09.2024 НОВИНИ

"80 г. след деветосептемврийския преврат, отново е надвиснала опасност над Родината ни". Шествие в София ще потвърди пътя ни в НАТО и ЕС

.
"80 години след деветосептемврийския преврат, бурите които разкъсват днес нашето общество, отново носят предвестия за надвиснала опасност за Родината ни, за нашите близки и не на последно място, за нашата свобода!", пишат организаторите на шествието "Свободна България в НАТО и ЕС! Никога повече тирания", което ще се проведе на 9 септември в София.
 

Шествието е по случай 80-годишнината от кървавия преврат на 9 септември, 1944 г.





Гражданите ще се събират в 18:30 часа на 9 септември 2024 година пред Монумента на окупационната червена армия (МОЧА) откъм бул. "Цар Освободител", където ще има кратки речи и призив за демонтиране на стотиците тотеми на съветска Московия и окупационния ѝ режим у нас, все още стърчащи из цялата страна.

 

В 19:15 шествието ще поеме по бул. "Васил Левски" към Мемориала на жертвите на комунизма пред НДК, където ще се почете паметта на жертвите.


Ето какво още пишат организаторите:

 

"Почти 35 години, след началото на фалшивия Преход, навярно правим пълен кръг.


По площади и форуми се крещят закани за Белене, за убийства, за смърт... От трибуната на президентската институция чуваме квалификации за "безродници", неговите подгласници в парламента и наследниците на ДС правят "черни списъци"! Още много малко остана, отново хиляди от нас и техните семейства, да бъдат заклеймени като "врагове на народа". Слугите на Москва не крият, че възнамеряват да направят отново България страна на кoнцлaгepи, терор и мракобесие.


Безспорно е, че това нямаше да бъде възможно, ако в българските училища се изучаваше истината за Режима. Ако пазехме паметта за десетките хиляди избити без съд и присъда след 9.9.1944 г; ако бяха осъдени извършителите на чудовищните престъпления на Строя; ако медиите не бяха проядени от хибридните пипала на Москва; ако институциите действително защитаваха интересите ни; ако българската политика не беше свърталище на московски марионетки; ако лустрацията беше направена; ако наистина се бяхме освободили от хватката на Кремъл и неговите слуги след дворцовия преврат от 10.11.1989 г.


Оттогава насам не завоювахме Справедливостта, но спечелихме Свободата. Днес тя е едно от малкото достойнства на този 35 годишен път, който извървяхме под непрекъсната заплаха.





Призоваваме ви, да се съберем на 9.9.2024 г. на шествие, по повод 80-годишнината от най-черната дата в Българската история, за да покажем, че сме готови за борба; че няма отново да бъдем роби на вездесъщи кремълски вождове и техните слуги; че България е част от Цивилизования свят; че пазим и помним завета на Левски, Ботев, Раковски; че пазим паметта за невинно убитите в Соца, за репресираните и героите на съпротивата, срещу марионетния окупаторски режим.


Призоваваме ви на борба за спасение на България!".


Съорганизатори на шествието са Асоциация "Памет за Утре", Съюза на репресираните от комунизма в България "Памет", Сдружение "Историческа памет", Гражданско сдружение БОЕЦ, Клуб на потомците на офицерския корпус на Царство България "Един завет", Съюза на офицерите от резерва "Атлантик" (СОРА), Сдружение "Освобождение" и други формални и неформални организации.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 2557 |05.09.2024 "Трябва да говорим за тези трагедии". Как Александра се озова в ареста заради протест срещу Русия ? . 3| 2252 |05.09.2024 Адв. Величков: Ако другата седмица стартира избор на главен прокурор, това ще е провокация към парламентаризма . 4| 2187 |05.09.2024 Пристига втора въздушна линейка у нас . 1| 2202 |05.09.2024 За втори път: Авария във водопровода остави 20 000 души в Ломско без вода

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads