Реклама / Ads
15| 4190 |24.02.2024 НОВИНИ

Шествие за Украйна в София - победа на Украйна и наказания за Русия

.
В София около 17 часа днес започна шествие в подкрепа на Украйна. Демонстрацията се провежда по името "Украйна - две години борба за живот, свобода и демокрация! Две години заедно и до победа!". Гражданите изискват максимална помощ с оръжие за Украйна и освобождаване на всеки сантиметър украинска земя, на всеки пленник. Настояват и за борба срещу руската информационна война в България.
 

"На 24.02.2024 г. се навършват две години от вероломното нападение на Русия над Украйна и началото на войната", пишат във Facebook организаторите на шествието - гражданско сдружение "БОЕЦ и СУОБ "Мати Украйна", Український Вулик -освітньо-інтеграційний центр и "Граждански мегдан".





Гражданите се събират около Президентството, след това ще преминат през Орлов мост покрай МОЧА, за да стигнат до сградата на БНР, където ще искат руската пропаганда от ефира да спре. Крайната точка на шествието е руското посолство. Целта - Митрофанова да предаде на Путин посланията на гражданите.

 

Демонстрацията започна с химна на България - "Мила Родино", след това този на Украйна - "Ще не вмерла України".

 

"Отбелязваме две години от началото на войната, ще почетем паметта на загиналите и ще потвърдим нашата подкрепа", пишат организаторите.


.

"Преди две години Русия нападна вероломно Украйна. Путин изпрати своите орки, които избиха стотици хиляди невинни, но бяха спрени от един смел народ!

 

Кремъл започна мракобесна пълномащабна война и Украйна има нужда от реална пълномащабна подкрепа! И целта не е Русия да не спечели войната, целта е Украйна да победи и спечели войната, да си върне и освободи всички окупирани територии. Путин и неговото обкръжение да понесат отговорност за военните престъпления, а Русия да плати за щетите и жертвите!






Гражданите казваме и на нашите управници какво изискваме от тях, за да подкрепим пълноценно Украйна, а не само на думи и декларации!".

 

ФрогНюз

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 2839 |24.02.2024 Ивайло Мирчев: Днес започва третата година от руския “тридневен блицкриг” . 5| 2755 |24.02.2024 Тагарев за Тръмп: Няма как да се случи САЩ да не защитава съюзници в НАТО . 6| 2858 |24.02.2024 Съдът пусна от ареста актьора Христо Шопов . 15| 3573 |24.02.2024 ДПС има нови председатели - Делян Пеевски и Джевдет Чакъров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads