Реклама / Ads
5| 4635 |13.08.2008 НОВИНИ

Обвиняват Д. Лазаров, че използвал федерацията като собственост

.
Журналистът С. Диков каза, че винаги имало тежки санкции срещу всеки, опитвал се да бъде опозиция. Д. Лазаров обясни, че обстановката в отбора била много добра, независимо от сътресението.
 

 

Не по-малко от 10 дни е обсъждана създалата се ситуация с Пламен Константинов, заяви по телефона на БТВ председателят на Българската федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров. Началото на казуса бил поставен с тестовете, които националната антидопингова лаборатория е извършила в Правец. Лазаров разбрал, че има протокол, който показал, че всички резултати на състезателите са отрицателни. Този протокол нямало как да бъде оформен по друг начин, защото ако е имало състезатели с положителен резултат, тестовете трябвало да бъдат изпратени в световната антидопингова лаборатория. Лазаров добави, че в Корея се получило обаждане от д-р Карова, която е извършила изследване на тестовете в Правец, и която информирала, че резултатите на Пламен били тревожни. Константинов лично говорил с Карова, а след това бил направен опит в Корея да си прави допинг тест, което не се получило.

В Пекин било поискано официално да бъде направена проверка, но и там му отказали. Затова останали две алтернативи – Пламен Константинов да намери начин да се тества и при условие, че всичко е наред, да остане в отбора, или ако не – да остане в олимпийското село, но без да участва в състезанието. Лазаров обясни, че с именно с т.нар. лекарската забрана от щаба на волейболистите се опитали да излязат от ситуацията. Това било написано в официалното писмо пред организационния комитет, за да се обясни причината, поради която отборът остава с 11 души. Не можело да се пише, че има съмнения за каквото и да било, добави председателят на Българската федерация по волейбол. Според него обстановката в отбора била много добра, независимо от сътресението, защото волейболистите ни били наясно за ситуацията и се мобилизирали.

Журналистът Сашо Диков влезе в словесен двубой с Данчо Лазаров и го укори, че използва федерацията като своя собственост. Диков каза, че винаги имало тежки санкции срещу всеки, който се е опитвал да бъде опозиция. Пламен Константинов трябвало да каже още при „лекарската забрана”, категоричен беше той. Диков добави, че в пробата в Корея са открити забранени вещества, а  Данчо Лазаров лъжел за д-р Карова, защото тя на практика не била никаква. Пробата от Корея била  проверена в България по абсолютно нелегален начин, добави журналистът, според който някой щял да го отнесе заради действията в разрез с правилата. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4720 |13.08.2008 В. Балканска и гайдари дават рамо на млекопроизводителите . 1| 5869 |12.08.2008 2-ма българи влизат в руски затвор за измами с кредитни карти . 4| 4323 |12.08.2008 20 тона грозде затвориха прохода Шипка . 4| 6333 |12.08.2008 Вътрешният министър не пуска шефа на РПУ-Приморско да си ходи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads