Реклама / Ads
0| 3327 |20.11.2022 НОВИНИ

Идва ветровито време и значителни валежи. Кои са рисковете за шофьорите?

.
Източник: БГНЕС
Средиземноморски циклон преминава над Балканите от запад на изток, създавайки валежна обстановка. В същото време, именно заради тази нестабилност, в страната нахлува и по-топъл въздух, който държи температурите над обичайните.
 

През нощта и утре времето ще бъде предимно облачно и на много места ще има валежи от дъжд, значителни в крайните северозападни райони, както и вечерта и през нощта срещу четвъртък - в Западна и Централна България. Това съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) .

 

В Източна България валежите ще са слаби и на отделни м

еста. Там, както и на места северно от планините, ще духа умерен и силен юг-югозападен вятър. Ще остане топло за сезона с максимални температури между 17° и 22°, по-ниски в крайните северозападните райони, където ще вали почти без прекъсване, както и около Дунав, там вятърът ще е от изток-североизток. Минималните температури също ще са сравнително високи - между 8° и 13°, на места в Източна България до 16°. В София минимална температура около 8°, максимална 16°-17°.

 

Над Черноморието ще има значителна облачност, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен и силен юг-югозападен вятър. Максимални температури ще бъдат между 18° и 23°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

 

Времето в планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще вали дъжд, над 2200-2300 метра сняг. Ще духа силен и бурен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 11°, на 2000 метра - около 5°.

Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното за месеца и през деня още малко ще се понижи.

 

Лятното шофиране трябва да бъде забравено. Улиците и пътищата ще бъдат хлъзгави и това крие много рискове. Прибавете сутрешните мъгли и по-малката видимост.

Тези, които не са поставили зимните гуми - да побързат. Макар и по-бавно от друг път зимата се настаянва в страната и това трябва да е знак за внимание.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 3146 |19.11.2022 Томислав Дончев: За премиер или не ми е дошло времето, или е минало . 2| 2950 |18.11.2022 Времето в Северна Англия и Шотландия опасно за живота. Връхлитат бури и порои . 1| 2948 |18.11.2022 ПП и ДБ ще внесат проекторешение за временна комисия, която да разгледа промените в Изборния кодекс . 4| 18819 |18.11.2022 Проф. Георги Рачев: Вчера бе убийствено, времето ще остане топло. Да се увива зелето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads