Реклама / Ads
32| 5979 |03.12.2021 НОВИНИ

Официално: Никола Минчев е новият шеф на Народното събрание

.
Никола Минчев Източник: БГНЕС
Предложенията за шеф на 47-мото народно събрание 34-годишен Никола Минчев от “Продължаваме промяната” бе очаквано избран с мнозинство. Зад кандидатурата му застанаха потенциални партньори. Против гласува само 1 депутат. Имаше и въздържали се.
 

Предложение направиха и от партия “Възраждане”, които издигнаха Цончо Данев за шеф на парламента. Той е завършил Стопанската академия в Свищов. Бизнесмен, който се занимава с частна дейност. Дългогодишен мениджър в голяма международна компания. Предложението обаче бе подкрепено единствено от 13-те народни представители на формацията на Костадин Костадинов.

 

„Днес слагаме началото на парламентарния живот на 47-ото Народно събрание. Ще работя за това българският парламент да бъде място за свободн и градивни дебати и дискусии, в които ние да създаваме закони, които да ускорят развитието на страната ни и да я направят пълноправен член на ЕС“, заяви новоизбраният шеф на 47-ото НС и призова различията да се посрещат с уважение.

 

„В благоприятното положение сме, че наскоро сме получили доверието на българите. Парламентът е върховната институция, която със своята дейност гарантира работата на всички сфери от правата на гражданите до това да изведе България в челните места на Европа. С избора на 7 формации, които да бъдат парламентарно представени, избирателят очаква от нас екипна работа, а не авторитарни решения, трябва да се съобразим с волята му“, подчерта той.

 

Минчев пожела на депутатите да работят в рамките на един пълен 4-годишен мандат и да възстановят духа на взаимното разбирателство.

 

Кой е Никола Минчев?

 
Роден е на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са недвижими имоти, енергетика и общо корпоративно право.

 

Завършил е 91. Немската езикова гимназия в София. Висшето му образование е по право в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е корпоративен адвокат в "Джингов, Гугински, Кючюков и Величков", считано за една от най-старите бизнес адвокатски кантори у нас.

 

Минчев водеше листата на "Продължаваме промяната" за Перник.

 

Владее български, английски и немски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4238 |03.12.2021 Никола Минчев е номинираният за председател на НС на ПП . 8| 4276 |29.11.2021 Николай Витанов очаква Омикрон след Нова година . 19| 17148 |28.11.2021 Николай Милчев: Но какво разбирам аз? На мен ми дай да ходя по бръснарници, магазини и шивачници . 1| 2849 |26.11.2021 Официално: 7 души са приети в ”Пирогов” след инцидента на ”Струма”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads