Реклама / Ads
4| 5269 |25.07.2007 НОВИНИ

Огън и жупел от всички краища на страната

.
22 пожара горят в страната, пламнали са гори навсякъде, бедствено положение е обявено в много райони, изпепелени са вили и лозя. Противопожарните екипи се борят, но не навсякъде жегата и паленето на стърнища са причина за трагедията. "Невидима" човешка ръка също драска кибрита.
 

През изминалото денонощие в горския фонд са възникнали 22 пожара в областите: Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Сливен, Разград, София – област, Добрич, Ямбол, Варна, Видин, Велико Търново, Бургас и Хасково. Денонощно работи щабът на Министерството на вътрешните работи, който се оглавява от министър Румен Петков. Първостепенна координация се осъществява с министъра на държавната политика по бедствия и аварии Емел Етем.

В засегнатите от пожарите общини на Стара Загора - Казанлък и Мъглиж, е обявено бедствено положение. Продължават усилията на противопожарните екипи и в други райони на страната. Плевенските спасители гасят пожар в землището на севлиевските села Агатово и Деветаки. Там горят храсти, стърнища, засегната е и част от гората. Противопожарни екипи от Пловдив са изпратени спешно за гасене на пожарите в община Първомай. Огънят е засегнал гората между селата Буково и Искра, в полите на Родопите. Пожарът при Буково е локализиран, усилията са насочени в посоката към село Искра. Пламъците при Павликени са засегнал около 400 дка широколистна гора, там работят спасители от Велико Търново. Те, заедно с колегите си от местните противопожарни служби, предприемат мерки за ограничаване на стихията. В област Стара Загора е обявено бедствено положение. Пожар изпепели и 7 вили заедно с лозовите насаждения около тях във вилната зона на Враца.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5569 |15.07.2007 Сътрудници на бившата ДС имало във всички български институции . 1| 4852 |03.07.2007 Над 1,2 млрд. лева възлизали исканията за по-високи заплати на всички протестиращи . 0| 5042 |21.03.2007 Вода и огън из страната плюс 114 катастрофи в добавка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads