Реклама / Ads
49| 6816 |13.07.2020 НОВИНИ

Огнян Минчев: Управлението може да си отиде, но няма какво да дойде

.
Огнян Минчев Източник: БГНЕС
”Това управление може да си отиде, но големият проблем на ситуацията е, че няма какво да дойде. Радев с Нинова, Манолова, Слави и други квази политически организации не са в състояние да произведат алтернатива”, категоричен е политологът Огнян Минчев и допусна хипотеза, при която едно служебно правителство може да използва пандемията за удължаване на своя мандат.
 

Една от основните функции на олигархичната система, в която живеем, е да предотвратява възникването на алтернатива. Проблемът е дали ще успеем с поредни обществени протести да изградим алтернатива", каза още той пред БНР и уточни, че гражданските протести са основният инструмент за задържането на демокрацията във властта.


Според политолога президентът Румен Радев няма личният капацитет да оглави промяната в страната. Огнян Минчев подчерта, че в момента нито статуквото е приемливо, нито очерталата се негова алтернатива.


"Намираме се в политическа блокада", заяви той и обясни, че политическата сила ГЕРБ не е безалтернативна, но алтернативата на управлението им, което е служебно правителство на президента Радев, е неприемливо:


"Със съветници, които пренасят към руското посолство тайните клаузи на сделката за закупуване на Ф-16. БСП е разделена дали да отиде с ДПС и ГЕРБ, или в друга посока. Това са реалности, които показват, че посочваната алтернатива не е приемлива".


По думите на политолога ДПС не е просто "коз в междуетническите отношения", а е "най-важното ядро на контрола на олигархията върху всички власти в държавата".


Минчев посочи, че заявката на главния прокурор Иван Гешев да се бори с олигархията още от първия момент на работата му е довела до обвинение, че разчиства част от олигархията, за да усили останалата част от нея. Според него въпросът с оставката на Гешев е много по-сложен процес, отколкото оставката на правителството, но: "Поведението на главния прокурор има пряко въздействие върху начина, по който се държи Бойко Борисов, а и правителството му".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5453 |13.07.2020 По БНТ няма и ред тази сутрин за мащабните протести в София и страната срещу управлението . 43| 8270 |12.07.2020 Христо Иванов: Управлението е затънало до гуша в зависимости от Пеевски . 5| 8918 |07.07.2020 Адв. Емил Георгиев: При управлението на Борисов, Сараите се превърнаха в горна и по-важна камара на парламента . 14| 8006 |21.06.2020 Огнян Минчев: Кризата с коронавируса показва арогантната едноличност на това управление

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads