Реклама / Ads
24| 19811 |21.03.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Огнян Стефанов: Първи сме по несъбрано ДДС, но медиите мълчат, мъртви са!

.
Огнян Стефанов
В ЕС статистиките показват, че сме първи по несъбрано ДДС. Няма кой да ни бие. Миналата година ЕС и ЕК са приели нови правила, за да се намалява този проблем. Техните анализи са показали, че една част от тези пари се изпират от банки, а друга част отиват в престъпни и терористични организации. Това каза в Шоуто на Слави създателят на Фрог нюз Огнян Стефанов.
 
От вчера насам публикувахме самата новина, след това мнения на икономисти и политици, които казаха, че това е ултраскандално и трябва да има оставки, да бъдат посочени кои институции са виновни, за да се стигне до тези 16 млрд. Така започна коментарът на журналиста за изнесената на светло информация  на гражданско сдружение "Боец".

Оказа се, че тази сума от 16 млрд. 200 млн.  е това, което извън НАП службите са регистрирали. А реалната цифра е може би два или три пъти по-висока. Това са констатираните загуби. Ами неконстатираните?! Най-големите дедесари в страната, прибрали 200-250 млн., са и най-недосегаемите. Човек прибрал 200 млн. сигурно  е заделил 50 млн., да не го закачат и плаща по веригата. Става дума за кухи фирми, фиктивен износ и пр. Цали фирми се занимават само с това, наемайки юристи, икономисти..., посочи Стефанов.

Преди два часа се обадих на един познат, че ще гостувам в Шоуто и той човек ми каза: "Плевенчани сте по-големи винкели от перничани. Не разбирате ли, че ще ви бият". Може и да е прав, защото става въпрос за милиарди. А ние с теб повдигаме публично този въпрос. Хората обаче трябва да знаят, че всички пенсии могат да се вдигнат със 300 лв, всички заплати с 500 лв., ако беше събрано това ДДС.

Защо никой не говори и пише за това. Това е смъртта на българските медии. Трябва да идват патоанатомите. Българските  медии в този вид, в който хората си ги представят, не съществувут. Ясно е, чии са медиите и защо мълчат. Но какво са правели през всичкото това време ДАНС, коментира Огнян Стефанов.

Той посочи и кой носи отговорност за тази кражба. Министерството на финансите и министърът са главен отговорник, в ДАНС има такива отдели, има МВР, икономическа полиция, прокуратурата ни е мощна като Съветския съюз, посочи той. Не знам как да се коментира, че министърът на финансите не знае за това ДДС. Не е възможно!

От ДДС няма да се върне нищо,  завърши  журналистът.

Слави Трифонов и Стефанов са категорични, че по проблемите с ДДС трябва да се говори и да се търсят виновните, за да намалеят кражбите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 13408 |17.03.2018 Илиян Василев: Репресията на държавата срещу медиите - на примера на Огнян Стефанов . 13| 17913 |07.02.2018 Огнян Стефанов: Пеевски да обясни как се издържат „Монитор” и „Канал 3“ (видео) . 19| 45164 |29.01.2018 О. Стефанов: Тъмни облаци над Борисов, Цацаров и Пеевски, не могат да преглътнат, че Цв. Василев е жив . 10| 13211 |30.11.2017 Огнян Гърков за Фрог: Визитата на Борисов в Саудитска Арабия-опознай света на гърба на държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads