Вторник, 17 Октомври 2017, 16:26
Frognews
0| 4816 |29.10.2016

Оградата до Резово ще бъде готова до края на годината

.
Бъчварова огледа строежа на оградата до Резово Източник: МВР
„Строящият се в момента участък е на практика последният голям, който остава, за да се завърши съоръжението. Аз лично исках да видя трасето и да се запозная на място с усилията и резултатите с оглед планиране на необходимите действия“. Това посочи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова след работните си посещения в Малко Търново и Резово.
Тя направи обход на цялото трасе в района, където в момента текат дейност по изграждане на инженерното съоръжение: Личното ми впечатление е, че организацията на работа е много добра, работи се интензивно, колкото по-рано успеем да завършим съоръжението, толкова по-скоро ще имаме резултати, но колеги от патрулите споделиха, че самият факт, че се строи по това трасе вече дава резултат. В рамките на посещението си в региона министър Бъчварова се срещна с граничари и командировани на място полицейски служители, с които обсъди актуалната обстановка и разположението на отделните патрули, ангажирани с охрана на българо-турската граница.

По време на разговорите с кмета и общинското ръководство на Малко Търново бяха дискутирани впечатленията и изискванията към работата на служителите на реда.

Сред жителите в този район няма констатирани каналджии – отбеляза вътрешният министър. По думите й, през последната седмица се забелязва спад на нелегално влизащите. „Прави впечатление, че в сравнение с предишни периоди се увеличават опитите да се премине в тайници в големи транспортни средства през ГКПП. Това е и косвен индикатор, че има ефект от усилията, които полагаме, и от изграждането на съоръжението. Показател за снижена нелегална миграция е и фактът, че сред задържаните на изход на българо-сръбската граница намалява делът на хората, които са без регистрации“, посочи министър Бъчварова. Тя поздрави служителите на ГД „Гранична полиция“ за създадената добра организация, така че да обезпечат всички възможни рискови маршрути на нелегалните мигранти. Действията им се подпомагат от пристигналите в страната 189 служители на Фронтекс, сред които най-много са представителите от Полша, Румъния и Чехия също значителен брой. 
Областният управител на Бургаска област Вълчо Чолаков увери, че до края на годината временното инженерно съоръжение ще бъде готово.  Към момента са възложени 50 км, а с отпуснатите от Министерския съвет средства следващата седмица ще бъде възложено изграждането и на останалите 10 км и по този начин на цялата територия на Бургаска област ще има 127 км изградено съоръжение. Целта е то да бъде завършено в срок и качествено, подчерта Чолаков
По време на срещите в Малко Търново присъства главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов. При обхода на трасето от Малко Търново до Резово вътрешният министър Бъчварова бе придружавана от директорът на ГД „Гранична полиция“ главен комисар Светлан Кичиков.
Министър Бъчварова коментира и протестните действия в елховското село Бояново: Вчера разговарях с кмета на селото Кръстьо Драганов, който ме увери, че живеещите там нямат големи притеснения от подготвянето на самата площадка, защото имат впечатления от Разпределителния център в Елхово, който също е от затворен тип. Според информацията и от областния управител, съвсем малка част от протестиращите са били местни жители. Няма тревожни настроения, по-скоро има опит да се създадат такива. Става дума за подготовка за терен, на който, ако се наложи, при изключително голям натиск, ще разположим фургони, за да можем да настаняваме там хора. Няма да бъде постоянно действащ център. Това е и допълнителна възможност за заетост и при подготовката на площадката, и при самото обслужване. Ще бъде преценено къде и дали се налага. Важно е да не се политизира темата. 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Новата творба на Пеевски-Цонев щяла да е готова до края на седмицата 2| 289 |17.10.2017 . Софийският университет бил водещ в две класации 0| 261 |17.10.2017 . Симеонов пак заплаши медии със съд 3| 745 |17.10.2017 . Само във Фрог: Човек на Светлозар Лазаров-Снахата пое борбата с корупцията във властта 2| 1236 |17.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах