Реклама / Ads
1| 2421 |30.07.2024 НОВИНИ

Огромен пожар край Струмяни. Евакуация на села, френските самолети ще гасят /обновена/

.
Източник: Югозападно държавно предприятие
Огромен пожар бушува край Струмяни в Благоевградска област. Димът се вижда от Благоевград.
 

Огънят, западно от река Струма, Малешевска планина, е възникнал към 12:30 часа между селата Микрево и Каменица, предаде БГНЕС.

 

Полицаи и горски служители предупреждават хората да бъдат внимателни. Евакуациярта започна.





Духа силен южен вятър. Пожарът върви към границата с Република Северна Македония.

 

Тече евакуация на селата Микрево, Каменица и по-високо разположеното Цапарево.

 

Кметът на село Микрево каза за БНТ, че пожарът е изключително голям. Селата Струмяни, Микрево и Драката, които са непосредствено до пожара, в момента са без вода поради ремонт на водопровод.

 

Има непосредствена опасност за селата, каза главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ .

Двата френски самолета, които участват в борбата с огъня в района на планината Славянка на границата с Гърция, са пренасочени към Струмяни.

 

Наземно гасене не може да се извършва, затова двата френски самолета, чийто капацитет за вода е по-голям от нашите военни вертолети, ще бъдат пренасочени. По-рано експлозии в района на планината Славянка на границата с Гърция, където от дни гори пожар, прекратиха гасителните действия. В района има голямо минно поле и заради взривове работата на огнеборците бе преустановена и от двете страни на границата.





Системата BG-Alert бе задействана в Благоевградска област. Системата изпрати съобщение до жителите на село Кърпелево за евакуация заради големия пожар в района на село Каменица.

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2235 |30.07.2024 Страхотна Станимира Петрова срази световна шампионка в Париж . 18| 6092 |30.07.2024 Валентин Вълканов: БПЦ е скандализирана от Олимпиадата, но подкрепя побеснели диктаторчета срещу Украйна . 0| 2161 |30.07.2024 Шефът на Пентагона: Пълномащабният конфликт между Израел и "Хизбула" не е неизбежен . 13| 6094 |30.07.2024 С руски кавички Св. Синод скочи срещу откриването на Олимпиадата и постави голямо „но” след европейския ни път

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads