Реклама / Ads
7| 3721 |28.12.2022 НОВИНИ

Ожесточени удари срещу Херсон

.
Херсон
Русия засили артилерийския обстрел срещу наскоро освободения град Херсон и осъществява постоянен натиск по фронтовата линия в Източна Украйна. Това съобщи военното командване на Киев. На дипломатическия фронт пък нищо неочаквано.
 

През последното денонощие Русия изстреляла 33 ракети от системи за залпов огън срещу цивилни цели в Херсон, отчита украинската военна сводка. Стотици цивилни бягат от града заради тежките руски обстрели от източния бряг на река Днепър. На Бъдни вечер бяха убити 11 души, десетки бяха ранени. Херсон беше освободен на 11-ти ноември, след като Русия претърпя едно от най-тежките поражения от началото на войната. Градът е от стратегическо значение и е определян като врата към окупирания Крим.

 

Тежки боеве продължават при контролирания от Украйна град Бахмут, който е практически разрушен, и в източната провинция Донецк. В Луганс украинските сили се опитват да разкъсат руските отбранителни линии. Украинските военни съобщават за руски обстрели в Запорожка област, както и в области Суми и Харков.

 

Украинският президент Зеленски заяви, че следващата година ще бъде решаваща.

"Разбираме рисковете, които произтичат от зимата, разбираме какво трябва да направим през пролетта, наясно сме какви резултати трябва да постигне секторът за сигурност и отбрана като цяло", заяви Володимир Зеленски - президент на Украйна.

 

Руският премиер Мишустин обяви днес, че тази година икономиката на страната се е свила с повече от два процента. Ден по-рано президентът Путин забрани от 1 февруари износа на петрол за страните от Г-7, Евросъюза и Австралия, които приеха ценови таван от 60 долара за барел руска суровина. Застрахователите на кораби съобщиха, че от 1-ви януари спират да покриват военни рискове в Русия, Украйна и Беларус, след като големите застрахователи се изтеглиха от региона пред алтернатива от загуби.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3341 |28.12.2022 Атаките в района на Херсонска област продължават . 13| 5686 |25.12.2022 Украйна: Ожесточени сражения се водят за източния град Бахмут . 0| 3735 |25.12.2022 Mинус 46 градуса удариха термометрите в САЩ, жертвите на студа вече са 26 . 14| 3252 |25.12.2022 Трима служители на аварийно звено загинаха при разминиране в Херсон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads