Реклама / Ads
8| 2760 |16.05.2023 НОВИНИ

Окончателно: Гергов придоби пълен контрол над Панаира в Пловдив

.
Източник: личен архив
Пловдивският окръжен съд отмени като незаконосъобразен отказа за вписването на варненските акции в капитала на контролираното от бизнесмена Георги Гергов дружество "Пълдин туринвест" в Търговския регистър. Решението на съдия Симеон Захариев не подлежи на обжалване.
 

То отменя като незаконосъобразен отказа на длъжностно лице от Агенцията по вписванията да впише в регистъра увеличаваенето на капитала на дружеството от близо 178 млн. на над 194 млн. лв. с 16-те хиляди акции на Община Варна от "Международен панаир Пловдив" АД и прехвърлянето им на "Пълдин туринвест" съгласно проведеното през януари извънредно общо събрание на акционерите.

 

В началото на май длъжностното лице в Агенцията по вписванията отказа да впише увеличението на капитала на "Пълдин туринвест" с варненските акции от Пловдивския панаир с мотива, че тяхната оценка от 16 314 400 лв. не е актуална, тъй като е правена през 2021 г.

 

Относно доводите за отказа на вписване в Търговския регистър, свързани с актулността на оценката на акциите, окръжният съд заявява, че те са в пълно противоречие с правната същност на апорта. Дават се и задължителни указания на Агенцията по вписванията да извърши въпросното вписване. След като това се случи Гергов ще контролира вече над 79 % от активите на панаира.

 

Търговското дело по жалба на бизнесмена Георги Гергов бе разпределено на случаен принцип в присъствието на медиите на съдия Симеон Захариев. За него това е поредното дело свързано с Панаира. В предишно свое решение Захариев отхвърли жалбата на пловдивския кмет Здравко Димитров срещу вдигането на капитала на "Пълдин туринвест", подадена пред Административния съд в града. След това Димитров пропусна да обжалва пред последната - апелативна инстанция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 2971 |02.05.2023 Окончателно: Бивш финансов министър на Румъния беше осъден на 6 г. затвор по ”делото с картините” . 8| 2769 |28.04.2023 Гергов и Пловдивския панаир - под лупата на ВКП . 23| 3678 |03.04.2023 Окончателно: ГЕРБ пак са първи, ИТН пак са в парламента при 100% обработени протоколи . 10| 3531 |09.03.2023 Окончателно: МОЧА тръгва към Музея на социалистическото изкуство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads