Реклама / Ads
0| 5046 |01.03.2011 НОВИНИ

Октай: Дал има информация, за която не знаем

.
Осман Октай
Касим Дал не е случаен фактор в ДПС, за разлика от много хора. Казвам го, не само защото е лежал в затвора с Доган, но през последните 20 години легитимираше Доган изцяло пред обществеността. Това каза пред бТВ Осман Октай, бивш заместник-председател на ДПС.
 

"Ако анализираме защо Касим Дал януари предприе такъв ход, независимо, че беше в изолация от самия Доган, определено можем да стигнем до извода, че Касим разполага с информация, с която ние днес не разполагаме. Касим Дал беше два мандата заместник-председател в комисията по национална сигурност, беше в контакт с всички шефове на разузнаването. Есента на заседание на комисията антикорупция заместник-главен прокурор Първанов заяви, че има 4-5 разследвания около Доган. Мисля, че тези избори някой ако заложи на тази карта, елиминирайки Доган от тези избори, има вариант да получи аплодисментите на българските избиратели. Смятам, че Касим знае този момент. Очаквам да бъдат повдигнати обвинения срещу Доган вследствие тези разследвания от Главна прокуратура", категоричен бе Осман Октай.

По думите му не е приключил и въпроса за хонорара на Доган, въпреки решението на ВАС, защото няма отговор дали дали има търговия с влияние или няма, което е в компетентността на Главна прокуратура. Те са сезирани. Според Октай има данъчни ревизии около Доган и около обръчите има разследвания. Те са готови в Главна прокуратура и в един момент могат да бъдат отиграни, заяви Октай и добави, че не смята, че прокуратурата играе политически ход. "Ако има достатъчно доказателства за повдигане на обвинения, може да се иска имунитета на Доган и по този начин може да бъде ударен авторитета на Доган преди президентските избори. Такава информация има Касим Дал, свързана с обръчите, с тези данъчни ревизии, с която информация ние не разполагаме", подчерта бившият втори в ДПС.

Осман Октай припомни факта, че от стотиците основатели, които учредиха партията, не остана почти никой. Според него, в предстоящите избори, заради тези скандали, няма да има такова монолитно преливане на гласове в други политически формации, "там, където каже Доган". "Доган се опитва да излезе с посланието, че имал среща с царя и го агитирал да се кандидатира за президент. Това показва, че Доган търси излизане от политическата изолация и се опитва да възстанови либералния съюз с НДСВ и да отправи послание за политическо присъствие на тези избори. Всички ще искат да координират и да получат гласове от ДПС, но без Доган и това е ключът към следващите избори", заяви Октай.

Според него, Ахмед Доган няма да има възможност да се срещне с нито един от политическите лидери в парламента днес. "Доган на президентските избори ще излъчи своя двойка кандидати, убеден съм и на балотажа ще се опита да сондира и да договаря зад завесата", категоричен бе Октай. "Това, че няма да има официални срещи с лидерите, не означава, че няма да има допирни точки с подставени лица. Той и неговото обкръжение ще търсят да разчупят тази изолация, в която изпаднаха. Антидоганизмът вече е много силен фактор и затова всички политически лидери поставиха Доган в такава изолация", поясни Октай. Според него, много трудно може да се обясни местно сътрудничество, заедно със сътрудничество за общи действия за президентски избори. На местни избори всяка политическа формация ще играе със собствена листа, каза Октай.

"Големият въпрос е дали останалите политическите сили ще имат воля да отвоюват районите, които са под контрола на Доган", каза още бившият заместник-председател на ДПС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 6142 |27.02.2011 О. Октай: Хората от НСО са над закона . 28| 5495 |08.02.2011 Ангел Бончев иска откупа от фондацията, на която го дари . 28| 6095 |21.01.2011 Борисов: Компроматите са празна работа, която никак не се изплаща . 23| 6596 |13.01.2011 О. Октай: Чакайте кал и компромати срещу Касим Дал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads