Реклама / Ads
20| 10192 |15.02.2015 НОВИНИ

О. Октай: Политиците треперят от "Червеи"

.
Осман Октай
Обединяването на ГДБОП с ДАНС даде възможност да се проникне в масивите на информация, заяви по НТВ Осман Октай. Тази информация може да се използва за политически натиск върху бизнеса и политическите формации в страната, затова всички са много внимателни по отношение на скандала и по отношение на ръководителите на служби, смята той.
 
Фактът, че ръководителите на служби казват, че не знаят, говори или за безвластие или за нежелание да се стигне до главата. Тази информация, която е източена, е предадена в ръцете на нелигитимни кръгове, смята той. Такъв скандал за източване на информация от полицейските масиви досега не е имало, каза Октай.

Става въпрос и за това, че ако едни служби досега не са имали достъп до определена информация, вече са я получили.

Службите за сигурност контролират политически проекти, обслужват някои от тях, не дават възможност да се създава политическо опозиционерство, отчете Октай.

По отношение на това, че всички (премиер и министър на вътрешните работи) са внимателни в коментарите си Октай каза, че причината е страхът от разработките, направени в службите. Те са в архивите. Дали има и дали са фабрикувани тези разработки Октай не се нае да коментира. Но каза, че много държавни мъже се страхуват от реформата.

Моделът Доган обслужи доста задкулисни играчи и групировки, продължи той. Доган беше употребен и затова толкова го охраняват и до днес за 2 млн годишно, макар че е цивилен човек. Чрез него кадруват, провалят правителства, имат силно политическо влияние за конструиране на държавното управление. Познавам добре Стоян Денчев и от Муртигруп, и като депутат. Още докато бях в тази партия, са идвали информации и анализи кой кой е в държавата и какви решения трябва да се вземат, те бяха изготвени и от Денчев.

Концентрирането на много хора от службите за сигурност на едно място предполага подозрение за евентуална сарайско-библиотекарска групировка, заключи Октай.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 7306 |03.02.2015 Октай: Местан е ехо на Доган . 29| 12684 |25.01.2015 Бизнесменът Шарлопов: Политиците ни са пионерчета и ангелчета в сравнение с европейските . 23| 4338 |21.01.2015 Попова с призив към политиците: Вижте хала на хората . 17| 5618 |16.01.2015 Анализатор пред Фрог: Политиците да са нащрек с енергийните експерти на Кери

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads