Реклама / Ads
18| 7358 |15.03.2013 НОВИНИ

Осман Октай: Някой се уплаши и скара Борисов и Доган

.
Осман Октай, бившата дясна ръка на Ахмед Доган Източник: Булфото
Някой допълнително внесе напрежение между двамата лидери – на ГЕРБ – Бойко Борисов и на ДПС – Ахмед Доган с документът за готвен атентат срещу Борисов, поръчан от Доган. Осман Октай, бившата дясна ръка на Ахмед Доган, изяви недоумението си как така подобен документ се появи в удобен момент, след като е бил вече мухлясъл в архивите.
 

“Има коридори в службите, които се опитват да определят кой с кого да се скара, кой с кого да е приятел сред политиците, като вадят различни документи”, смята Октай. Точно това се случи с дадената гласност на информацията за поръчано убийство на Борисов.

За пореден път бяха дискредитирани всички лидери на партии в България.
От този грозен сценарий губи държавата. Той поиска наказания за онези хора от службите, които са пуснали невярна или недостоверна информация.

Октай коментира пред Нова телевизия сценария, появил се преди време, че ДПС и ГЕРБ ще търсят коалиция за предстоящите избори.
По този грозен начин някой скара двамата, за да развали подобни намерения, смята Осман Октай.

Аз съм убеден, че Христо Бисеров е бил замесен. “Христо Бисеров беше част от този сценарий за скандала”, смята Осман Октай, но твърди, че не е сигурен дали нарочно или без да съзнава какво прави. Според него депутатът от ДПС е говорил точно по темата за досиетата в телевизионно студио и на следващия ден провокира Борисов в парламента пак по същата тема.

След папката „Буда” се появи и папка „Лале”. Жалко, че бившият премиер си изпусна нервите на трибуната на парламента, коментира Октай. След това Христо Бисеров изчезна от политическата сцена.

Още в началото на 90-те години никой не предполагаше, че палачите ще се прегърнат с комунистите, на какво ли не съм се нагледал, коментира темата възможна коалиция на ДПС с ГЕРБ. Именно тези задкулисни договорки изкараха протестиращите на улицата.

Антидоганизмът събра много енергия, след като Доган направи редица изказвания, че е милионер, че разпределя баницата и подобни. Затова той използва случилото се на конференцията на ДПС, за да обясни, че омразата не е срещу него, а на етнически принцип, смята бившия сътрудник на лидера на партията.

“Гласоподавателите на ДПС се увеличиха, когато на политическия хоризонт се появи Атака”, твърди Октай. Всяко действие срещу мюсюлманите в България да гласуват масово, за да се защитят. Според Октай това е режисиран процес. Има голяма капсулация в мюсюлманския електорат. Вярвайте ми, че последното писмо на Ахмед Доган се намира във всеки мюсюлмански дом, както и портретът му, окачен на стената като на Ататюрк, смята Октай.

“Ахмед Доган на практика превърна ДПС в придатък, филиал на икономически групировки и машина за печелене на пари. Благодарение на парите и икономическата си власт, той държи здраво кметове, партийни лидери в регионите и обикновени хора. Така че е в състояние да изсипе 200 хиляди души на всяко място в държавата и да предизвика сериозни проблеми”, твърди Октай.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 12123 |14.02.2013 Октай: Доган насаждаше омраза между българи и турци . 15| 5146 |02.02.2013 Цветанов: Някой разчиства стари сметки с Баретата . 6| 8345 |02.02.2013 Бившата приятелка на Октай: Беше против етническите конфликти . 13| 7812 |25.01.2013 Октай: Усетих най-якото чувство на света, докато се изкачвах по стълбите към Доган

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads