Реклама / Ads
6| 3188 |25.01.2022 НОВИНИ

Омикрон: Pfizer/BioNTech разработи ваксина за новия щам

.
Pfizer/BioNTech стартира клинично изследване, което да докаже безопасността, ефективността и какъв ще е имунният отговор към ваксината, разработена специално за новопоявилия се щам на COVID-19 Омикрон - както от първоначалните дози, така и от бустерната, предава CNN. В изследването ще участват три групи:
 

1. Участниците в първата група са получили две дози от настоящата ваксина Pfizer най-малко 90 до 180 дни преди проучването. Те ще получат една или две дози от новата ваксина срещу Омикрон.


2. Участниците във втората група са получили три дози от настоящата ваксина Pfizer най-малко 90 до 180 дни преди проучването. Те ще получат една доза от специфичната за Омикрон ваксина.


3. Участниците в третата група не са ваксинирани срещу COVID-19. Те ще получат три дози от новоразработената ваксина.

 

„Докато настоящите изследвания и данните от реалния свят показват, че бустерите продължават да осигуряват високо ниво на защита срещу тежки заболявания и хоспитализация заради Омикрон, ние признаваме необходимостта да бъдем подготвени в случай, че тази защита отслабне с течение на времето и потенциално да помогнем за справянето с Омикрон и нови варианти в бъдеще“, заяви Катрин Янсен, старши вицепрезидент на Pfizer и ръководител на отдела за изследване и развитие на ваксините.


„Компаниите по-рано обявиха, че очакват да произведат четири милиарда дози от ваксината Pfizer/BioNTech COVID-19 през 2022 г. и не се очаква този капацитет да се промени, ако е необходима адаптирана ваксина. Те подчертават и че хората, които са получили бустер дози от настоящата ваксина, "поддържат високо ниво на защита срещу Омикрон, особено срещу тежки заболявания и хоспитализация", се казва още в съобщение на Pfizer/BionTech, разпространено до чуждестранните медии.

 

Омикрон ваксината ще се прилага като доза от 30 микрограма.

 

Ново лабораторно проучване предполага, че антителата срещу варианта на коронавирус Омикрон остават стабилни четири месеца след третата доза от ваксината Pfizer/BioNTech. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3393 |28.12.2021 Доставиха дози от ваксината на Pfizer/BioNTech в “Пирогов” . 8| 3388 |08.12.2021 Три дози от ваксината на Pfizer/BioNTech неутрализират Омикрон . 39| 4788 |30.11.2021 Акад. Петрунов за Омикрон: Няма да сме остров на щастието. Локдаун ще се наложи и у нас . 10| 3336 |21.10.2021 Pfizer/BioNTech: Бустерна доза от ваксината срещу COVID-19 с над 95% ефективност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads