Реклама / Ads
0| 3583 |12.06.2022 НОВИНИ

Опълченско равенство с Грузия, българите излязоха с лика на Неделев на фланелките

.
Тбилиси
Футболните национали на Грузия и България завършиха 0:0 в четвърти мач от група 4 на Лига С на Лига на нациите. С лика на Тодор Неделев на екипите излязоха българските футболисти за двубоя с Грузия. В осмата минута на двубоя пострадалият при катастрофа между два автобуса полузащитник бе почетен с аплодисменти от около 50 хиляди фенове по трибуните.
 


.

Петдесетте хиляди привърженици по трибуните на "Борис Пайчадзе" се развълнуваха още във втората минута, когато Кварацхелия се строполи на земята след съприкосновение с Андриан Краев в наказателното поле. Съдията Еспес Ескос обаче реши играта да продължи. Секунди по-късно грузинците организираха нови две опасни атаки, които за наше щастие се разминаха без гол във вратата ни, пише Гонг.


В осмата минута грузинските фенове демонстрираха подкрепата си, като аплодираха Тодор Неделев, който пострада тежко в пътния инцидент на националите при пристигане в Тбилиси. Родният национал бе опериран по спешност и вече е контактен и извън опасност за живота.


В 16-ата минута Кварацхелия стреля директно от пряк свободен удар, но най-високият в отбраната ни - Божидар Чорбаджийски, се справи и изчисти в корнер, от който не последва нищо.


В една от редките възможности за "лъвовете", Миланов стреля от свободен удар и намери Георги Костадинов, чийто изстрел с глава не намери очертанията на вратата. Малко след това Чорбаджийски се отличи с нова добра намеса, блокирайки изстрел на Лобжанидзе.


Агресивните атаки на домакините продължиха до края на първата част, а ние не успяхме да се противопоставим с нито една опасна ситуация пред вратата на Лория.


Пет минути след подновяването на играта Георги Иванов - Гонзо направи първата си смяна, заменяйки Атанас Илиев с Георги Минчев на върха на атаката. В 53-ата минута Мартин Минчев пробва акробатичен изстрел от границата на наказателното поле, но уцели капитана на домакините.


Грузинците побързаха да отвърнат, след като секунди по-късно Кварацхелия преодоля Краев и Турицов с едно-единствено залъгващо движение и центрира към близката греда, откъдето Микаутадзе стреля неточно.


След час игра единствено самоотвержеността на родната отбрана опази вратата ни от попадение. Ударът на Кварацхелия прехвърли Михайлов и влизаше във вратата, но Пламен Гълъбов притича и в последния момент изчисти топката от голлинията. Малко след това стражът ни се отчете с блестяща проява и запази мрежата си суха. След залпа на грузинците Кристиян Малинов замени Илиян Стефанов.


В 72-ата минута Георги Миланов опита центриране към адаша си Костадинов, който трябваше да се включи от задна позиция, но не съумя да отправи удар към вратата. Последва изстрел на Мартин Минчев от средна дистанция, който обаче не затрудни Лория.


Десет минути преди края на двубоя Мартин Минчев спринтира добре по левия фланг и отправи успоредно на голлинията подаване, където обаче нямаше нито един негов съотборник, с когото да комбинира. Секунди по-късно футболистът на Спарта Прага опита ново центриране, също завършило с неуспех.

 

В последните минути нашите футболисти бяха като "опълченците на Шипка", но успяха да запазят равенството.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2909 |03.06.2022 България започна участието си в Лигата на нациите с равенство срещу РСМ . 0| 2970 |31.03.2022 Зеленски уволни посланиците на Киев в Мароко и Грузия, не работили за въоръжаване на Украйна . 0| 6959 |12.03.2022 Гари Каспаров: За Путин Украйна е като Полша за Сталин. В тази война няма равенство - той или ние . 1| 3730 |11.11.2021 България удържа Украйна за равенство 1:1 в Одеса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads