Реклама / Ads
7| 12916 |11.07.2021 НОВИНИ

Опит за натиск! Жена от централата на ГЕРБ пращала есемеси с указания към членове на РИК да не подписват протоколите заради машините

.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов днес каза ясно, че ”машините са барани”
От централата на ГЕРБ давали чрез sms указания на членове на РИК да не подписват за нищо на света изборните протоколи. Посъветвали ги да се мотивират в края на документа с това, че уж има разлика в броя на отрязъците в урната за гласуване и показанията на машината. Фрог нюз научи от източници в прокуратурата за скандалния опит за натиск и вмешателство в изборния процес.
 

Първият такъв случай е бил засечен в Кюстендил. Председател на комисия – жена,  е получила днес sms от непознат номер. В него се посочвал текста, който трябвало да впише в края на протокола, след като изборния ден приключи. Председателката решила да се обади на въпросния номер, за да разбере за какво става дума. Отсреща женски глас й обяснил какво да направи. След като чула какво точно се иска от нея, дамата отказала да изпълни нареждането и прекъснала връзката. Притеснена, малко по-късно споделила за случката пред колеги. 

 

Така представители на различни партии разбрали за  опита за натиск. По случая били сигнализирани съответно полицията и прокуратурата. Насрещна проверка показала, че телефонът, от който е пратено писмото, е на жена, която се водела на работа в централата на ГЕРБ, допълниха от държавното обвинение.  По-задълбочена проверка показала, че такива есемеси са пращани и на членове на още няколко комисии в София. По случая вече има разпитани лица.  Експерти не изключиха възможността от ГЕРБ да са се опитвали да си осигурят възможности за оспорване на изборните резултати.  Не е случайно, че днес лидерът на Бойко Борисов заяви пред журналисти, че машините са "пипани". Томислав Дончев преди малко пък каза, че ще проверят този факт.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4318 |11.07.2021 „Не я искам тая партия!“: Член на СИК гласува вместо жена, показвал й как работи машината . 34| 11215 |09.07.2021 Румен Радев: Дели ни година от опита да бъде похитена правовата държава . 2| 3451 |09.07.2021 Директорът на ДФ „Земеделие“: Няма да допусна опити за корупция . 18| 3335 |07.07.2021 Проф. Николай Витанов: ”Делта” вариантът се опитва да пробие у нас, но не успява

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads