Реклама / Ads
0| 3476 |30.03.2022 НОВИНИ

В опит да оригиналничи, Ангелов обърка Дебелянов с Чинтулов

.
проф. Костадин Ангелов Източник: стопкадър, bTV
В опита си да звучи интелигентно, оригинално и начетено депутатът от ГЕРБ и бивш министър на здравеопазването оплеска участието си в предаването „Лице в лице“ по bTV още от самото начало. Свикнали сме депутати от партията на Борисов да рецитират разни произведения и често да бъркат авторите. Днес Ангелов в опит да остроумничи обърка Димчо Дебелянов с Добри Чинтулов.
 

Ние сме убедени евроатлантици, ние сме съюзници в НАТО и тогава, когато има опасност за демокрацията и свободата на хората, трябва са се изразяваме публично. Както се казваше в едно стихотворение на Дебелянов: „Догде е мъничка змията, дружно да й строшим главата“. Цитирам по памет“, заяви Ангелов.

 

Май паметта и този път му поизневери. А водещата Цветанка Ризова дори не го поправи. 

 

*За проф. Костадинов:

 

„Стани, стани, юнак балкански“ – Добри Чинтулов

 

Догде е мъничка змията,

елате да се съберем!

С крака да й строшим главата,

свободни да се назовем!

 

Дежурното плюене по кабинета

 

Иначе Ангелов и в това телевизионно участие дежурно поплюва по кабинета „Петков“. Продължи да дъвче старите дъвки – как сме имали най-слабото и нерешително правителство, което не било подкрепяно дори от коалиционните си партньори.

 

„Консорциумът, с който българското правителство сключва меморандум и Кирил Петков стои прав в залата на Министерски съвет, се оказва, че българското правителство е подписало с компания, чийто шеф е бил на конференция на Путин в Сочи. Ние трябва да кажем на хората, че тези пари, които ще се платят по меморандума, ще се дават на руски олигарси. Част от създателите на компанията са от близкото обкръжение на Путин. Тези пари откъде ще са – от данъкоплатците или от Плана за възстановяване. В парламента председателят прави програмата така, че да скрие един министър или премиера, така че няма къде да го питаме за този меморандум“, твърди Ангелов.

 

По думите му специалните служби трябва да проверят фирмата, с която правителството сключи меморандум за над 1 млрд. долара.

 

По думите му Петков и Василев работели като „в частна корпорация“.

 

„У нас всичко се решава в нечий кабинет. Залагат се акумулаторни батерии в Плана за възстановяване и това не е нормално, което се случва по кабинетите – нито има парламентаризъм, нито прозрачност“, добави депутатът от опозицията.

 

„Оказа се, че ПП преследват някакви корпоративни интереси, които ще бъдат платени от българските граждани“, смята Ангелов.

 

И още – според бившия здравен министър правителството не направило нищо за управление на пандемията от COVID-19. Той предупреди, че тъй като нивото на ваксинация у нас е много ниско, около 30%, има вероятност пандемията „да ни удари шамар“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2953 |29.03.2022 САЩ: Руски олигарси се опитват да избегнат санкциите . 0| 2979 |29.03.2022 Адв. Рангелов: Божков няма да бъде разпитан до месец-два . 0| 3346 |29.03.2022 Говорителят на Абрамович потвърждава, Украйна опровергава. Имало ли е опит за отравяне на преговарящи с Русия? . 0| 3975 |28.03.2022 Бивш началник на отбраната: Има опит България да се заяви като лидер на Балканите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads