Реклама / Ads
8| 4751 |10.12.2021 НОВИНИ

Опитва ли прокуратурата да преметне правосъдния министър с правилата за случайно разпределение на делата?

.
Иван Демерджиев, Иван Гешев
Правилата за уж случайното разпределение на делата в прокуратурата може да се окаже “кутията на Пандора”, от която да изскочат твърде грозни истини за работата на държавното обвинение.
 

След като правосъдното министерство на два пъти още от август т. г. поиска правилата от ведомството на Иван Гешев и не ги получи, вчера, 9-ти декември, от там благоволиха да ги пратят. С екипа на Фрог нюз се свързаха действащи магистрати, които споделиха притеснителни факти. Те заявиха, че са виждали въпросните правила, по които до този момент са се разпределяли делата, но по думите им те се различават от спуснатите нови. Източниците ни са категорични, че в заповедта е посочено, че тя действа със задна дата. 


Още веднъж припомниха, че прокурори признаха за това, че в отделните прокуратури са обособени звена, на които се дават “чувствителни” дела, което е в тотален разрез с принципа на случайност.  


Според юристи не е изключено след настойчивото искане за документите от страна на правосъдното министерство, ръководството на държавното обвинение да е направило нови правила, така че всичко да изглежда по правилата. Като доказателство за съществуващите съмнения може да се приеме факта, че административните ръководители на отделните прокуратурата не са предали своите вътрешноведомствени актове, на базата на които се осигурява прилагането на  подбор. 


Източниците ни смятат, че правосъдният министър не би трябвало да се предоверява на изпратените от прокуратурата в четвъртък документи, а да извърши проверка, за да стане ясно дали спуснатите правила са същите, прилагани досега, или са съчинени нови, действащи със стара дата.      

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3310 |10.12.2021 КПКОНПИ прати Караганева на прокуратурата заради ДКК . 4| 3347 |09.12.2021 Спeцпрокуратурата на Гешев се провали в дeлoтo „зa oпacнитe бoĸлyци“ cpeщy Бобокови . 9| 14886 |08.12.2021 Проф. Дайнов: Очаквам прокуратурата да изплюе политическата власт, която погълна неправомерно . 18| 3365 |06.12.2021 Гешев: Прокуратурата ще се старае да не сме Древния Рим за шепа богоизбрани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads