Реклама / Ads
0| 6586 |22.07.2009 НОВИНИ

Оръжие и наркотици откриха спецченгета в акции

.
Спипаното оръжие Източник: МВР
Две полицейски операции за противодействие на разпространяването на наркотици са проведени вчера на територията на Самоков и Костинброд.
 
С постановление за 72 часа в ареста на РУ-Самоков са задържани двама стари познайници на полицията, в чиито автомобил са открити 7 хартиени пликчета хероин, газов пистолет, преправен в огнестрелен и две плетени маски. При обиск на жилището на единия е открит още един газов пистолет, преправен в боен и найлонов плик с хероин.

В дворно място в Костинброд са унищожени 50-тина стръка марихуана, а при обиск в апартамент в столичния ж.к. “Люлин”е открит пистолет, преправен от газов преправен в боен и голямо количество патрони различен калибър. Вчера вечерта на бул. “България” в Самоков полицейски служители спрели за проверка лека кола “Фиат Типо”, в която се пътували М.Т. /24г./ и И.И. /21 г./, познати на органите на реда. В жабката на колата е открит пистолет “Зораки” – газов със свалена муфа от цевта и патрони, част от които преправени и заредени със сачми. При претърсването на колата, под ръчната спирачка полицаите открили три найлонови плика с марихуана и седем хартиени пликчета хероин. Открити били и две плетени маски с прорези на очите, скрити под задната седалка на возилото. При обиск в жилището на М.Т. е намерен още един газов пистолет, пригоден в огнестрелен, найлонов плик с хероин и топчета със семена от канабис.

Задържаните за 72 часа мъже са криминално проявени и осъждани. М.Т. е залавян многократно, осъждан за кражба, хулиганство, с две присъди за грабеж и средна телесна повреда. Известен е с агресивно поведение, често нарушава обществения ред и извършва противообществени прояви. Срещу М.Т. се води досъдебно производство за престъпление по чл. 339 ал.І от НК от края на м.май като разследването все още не е приключило.
Аверът на М.Т. е осъждан за грабежи, чест нарушител на обществения ред.

След наблюдение в рамките на близо месец, служители на РУ-Костинброд и антимафиоти установили, че във вилен имот в с. Богьовци има засаден канабис. В понеделник полицаите установили, че част от стръковете са изскубани и предприели незабавна проверка. Унищожени и иззети са около 50 стръка канабис. В хода на разследването е изяснено, че имотът е собственост на 51-годишната софиянка Е.Н. При последвалото претърсване на апартамента й в ж.к. “Люлин” полицаите открили револвер, преработен, с пренабита цев 22 калибър, над 200 патрони 9 мм, 240 – 12-ти калибър, ловни патрони и др. По случая се води дознание. Криминалисти продължават да работят по установяването на други лица, съпричастни към засаждането на марихуаната.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4960 |12.06.2009 Откриха 44 трупа от изчезналия самолет . 0| 4735 |06.06.2009 Откриха тела на пътници от разбилия се Air Bus 330 . 2| 5826 |29.05.2009 В Русия разкриха контрабандно оръжие за България . 1| 5254 |27.05.2009 Откриха светилище на 8000 години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads