Реклама / Ads
0| 3623 |28.11.2018 НОВИНИ

Времето е опасно днес е в цялата страна

.
Сняг, дъжд и вятър ще има днес
За цялата страна са обявени предупредителни кодове за опасно време. Оранжев код е в сила за 6 области в Източна България. Това са Бургаска, Варненска, Добричка, Шуменска, Разградска и Търговищка. Там ще има силен сняг, вятър и опасност от образуване на поледици. За останалата част на страната кодът е жълт и предупреждението е за сняг, дъжд и силен вятър.
 

За 6 области на Североизточна и Източна България е в сила оранжев код за сняг, поледици и бурен вятър, показва справка на сайта на НИМХ-БАН. Предупреждението е за: Разград, Търговище, Шумен, Добрич, Варна и Бургас.

 

В Източна България, Добруджа и Лудогорието и по планинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват преспи и навявания. За останалите области на страната е обявен жълт код. За 7 области на страната предупреждението е заради очаквани валежи от сняг: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Перник, София-град и Област София.

 

10 области жълтият код е обявен заради очаквани валежи от дъжд и сняг. Това са: Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Сливен и Ямбол.

 

За областите Ловеч, Габрово, В. Търново, Русе и Силистра жълтият код е за сняг и бурен вятър.

 

Застудяването ще продължи и в по-голямата част от страната температурите на 28 ноември ще са с обратен дневен ход. Сутринта температурите ще са минус 2-0 градуса в Северна България до 4-8 градуса в Южна България, а към 14.00 часа: минус 4 – минус 2 градуса в Северна България и по високите полета на, 2-4 градуса в Горнотракийската низина.


 Ограничено е движението по пътя към граничен пункт "Лесово" - Елхово заради катасрофа. От АПИ предупреждават шофьорите да се движат с повишено внимание по обходния маршрут: Княжево - Тополовград - Голам Манастир - Малък Манастир - Изгрев - Елхово. Тежкотоварните автомобили е необходимо да изчакат на място. Временно e ограничено движението и по пътя Видин - Монтана в района на Смоляновци заради аварирал тежкотоварен автомобил. 

 

59 литра дъжд на квадратен метър са паднали за денонощието в бургаски регион, съобщиха от община Бургас. С 10-15 см е повишено нивото на реките в региона- Отманлийска, Маринка, Изворска, Чукарлийска, Лозовска , както и дерето в Долно Езерово. С 10 см се е увеличило и  морското ниво в Сарафово, измерено на рибарското пристанище. Няма сигнали за бедстващи хора или наводнени имоти. Автобусите се движат нормално. Заради събрала  се  вода, по-трудно е преминаването по бул.  "Димитър Димов". Пристанищата са отворени за маневриране.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3499 |26.11.2018 По-топло днес и утре, от сряда идва зимата . 6| 5369 |25.11.2018 Протестите продължават и днес в цялата страна . 0| 3592 |24.11.2018 Времето: облаци, мъгли и слаб дъжд . 0| 3747 |22.11.2018 ЖП линията Петрич – Благоевград остава затворена и днес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads