Реклама / Ads
0| 4111 |08.12.2020 НОВИНИ

Сняг и снегонавявания в 12 области

.
Източник: БГНЕС
За много области в Северна България днес е в сила жълт код за опасно време с очаквана снежна покривка между 5 и 15 сантиметра.
 

В 12 области в страната е обявен жълт код за потенциално опасно време, съобщава Националният институт по метеорология и хидрология.

 

Предупреждението за снеговалежи е в сила за областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе и София - област.

 

За областите Търговище, Разград, Шумен, Добрич и Силистра, освен снеговалежи се очакват и обилни валежи от дъжд.

 

Още снощи започна да вали обилен сняг. На прохода Петрохан натрупа близо 10 сантиметра. Пътните служби предупреждават движението през планинските проходи да е особено внимателно.

 

Възможно е да се образуват снегонавявания. В определени моменти автомобилите ще се спират за по-добро снегопочистване.

 

Валежите от запад-югозапад ще започнат да спират, най-късно в крайните североизточни райони. Там дъждът временно ще се примесва със сняг. Облачността над Югозападна България временно ще се разкъса, но още вечерта ще започне отново да се увеличава.

 

Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 5 и 10 градуса, по-ниски в северозападните райони. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за декември, утре ще се повишава.


Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. През деня от юг на север валежите ще спират. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха - между 9 и 11 градуса. Температурата на морската вода е 12-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

В планините ще е облачно, в масивите от Западна България ще вали сняг, в останалите райони - дъжд. След обяд в Рило-Родопската област валежите ще спрат и облачността временно ще се разкъса.

 

Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е умерен до силен. Максимална температура на 1200 метра - около 3 градуса, на 2000 метра - около минус 2 градуса.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4405 |30.11.2020 Честит първи сняг! Валежи има в цялата страна. 150 снегорини чистят в София . 3| 4595 |29.11.2020 АПИ с призив към шофьорите: Идва сняг, пътувайте подготвени . 4| 5739 |17.10.2020 Проф. Георги Рачев: Сняг преди 8 декември не се очаква . 1| 4570 |09.10.2020 Обилни валежи днес в 12 области у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads