Реклама / Ads
138| 5084 |22.06.2013 НОВИНИ

Орешарски: Паднаха ми се най-трудните 100 дни

.
Пламен Орешарски
Кабинетът беше избран много трудно и още от първите дни му се иска оставка. Предвиждаме демократизиране на цялостния процес, обеща пред евросоциалистите премиерът.
 

На моето правителство се падна случаят да има най-трудните 100 дни в сравнение с всички последни български правителства, каза премиерът Пламен Орешарски на заседанието на Съвета на Партията на европейските социалисти.
 

„То беше избрано много трудно, и още от първите дни му се иска оставка. Иска се и сега. Въпреки това, ние се фокусирахме още в деня на избирането на правителството върху няколко важни неотложни групи мерки", заяви премиерът по повод демонстрациите пред НДК с искания за оставката на кабинета.
 

„На първо място засилихме някои социални програми с най-голяма чувствително на обществото, обърнахме внимание на младежката безработица и разработваме специални програми. Вторите мерки засягат подобряване на бизнес климата и намаляване на административни тежести", посочи Орешарски.
 

„Предвиждаме демократизиране на цялостния процес. Надяваме се за първите 100 дни някои от тези мерки да бъдат изпълнени, а по други да постигнем съществен прогрес, така че ходът на целия процес от мерки да бъде допълван с оглед на изключително сложната икономическа, социална и политическа обстановка в нашата държавата", добави Орешарски.
 

Вчера имах добри срещи с председателя Барозу, с Расмусен, Ромпой. Обнадежден съм от водените разговори и ще разчитам на подкрепата на всички лидери на ЕК и нашите партньори за реализиране на такива общностни политики, които да подпомагат и местните политики.
 

„На предстоящия Европейски съвет в края на месеца две от трите най-важни точки са и в центъра на нашите мерки - проблемът с младежката безработица и усилията тя да бъде смекчена. Другата мярка е свързана с подпомагане на малкия и средния бизнес, за по-лесен достъп до финансови ресурси. Аз много разчитам, че решенията на общностно ниво ще дадат добри предпоставки", добави премиерът и пое ангажимент да подкрепя всяка инициатива, която води до добри резултати за всички.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 5427 |20.06.2013 Орешарски: Ще уволнявам всеки, който е неподходящ . 62| 5436 |19.06.2013 Орешарски: Хората ще редят депутатите в листите . 202| 6400 |17.06.2013 Орешарски: Служебно правителство не би могло да реши проблемите . 141| 5909 |16.06.2013 Пламен Орешарски: Оставката ми ще дестабилизира страната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads