Реклама / Ads
12| 5143 |23.02.2016 НОВИНИ

Орешарски: Ще видим технократски доклад за КТБ

.
Пламен Орешарски
Ще видим технократски доглад, който ще направи преглед на портфейла на КТБ. Това коментира по бТВ бившият министър-председател Пламен Орешарски. Не вярвам, че докладът ще стигне до пътя на тези кредити. Задачата им е да се създаде предпоставка за връщането на кредитите. Това коментира по бТВ бившият министър-председател Пламен Орешарски.
 
Запитан той как би постъпил, ако получи заплаха за убийство като премиер, той отговори: "Ако бях получавал заплаха, никой нямаше да разбере, освен службите. Такива неща се разследват по съответния ред, нямаше да се занимава цялото общество".

За спрените обществените поръчки от премиера Бойко Борисов, Орешарски заяви, че са много противоречиви. "Очаквам да бъдат наказани тези, които са подарили обществените поръчки. Ако са законни, къде е проблемът? Ако не са, има си органи, които да разследват", добави той.

Той бе попитан и кой е виждал в огледалото, докато е бил премиер, Орешарски отговори, че виждал само и единствено себе си.

"В парламента имаше двама лидери на партии, които подкрепяха кабинета. Стоя зад всички решения на Министерски съвет. В това огледало не се отразяваха Стнаишев и Пеевски. Те отговаряха за парламентарната подкрепа", категоричен бе експремиерът.

Той допълни, че пред заплахата за националната сигурност стоят два кръга - външни и вътрешни. "Заплахата е от нова бежанска вълна. Тази заплаха е много по-голяма от всичко, което сте наблюдавали. Призовавах със статуси да се затегне контролът по границата. Всички твърдят, че Странджа е разграден двор", обясни Орешарски.

Като заплаха във вътрешен аспект той определи начина на управление, разграждането на институциите и конфликтите между властите. "Вече са на равнище, което не съм наблюдавал в последните 25 години. Такъв конфликт между институциите не сме виждали. Това заплашва дори средносрочната перспектива на страната", каза още Пламен Орешарски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 6607 |19.02.2016 Харизанов: От Борисов тепърва ще видим нови решения . 26| 8093 |29.12.2015 Орешарски: Управляващите се снишиха, докато отмине бурята . 26| 5880 |10.12.2015 Френският посланик: Имаме съмнения към съдебната реформа, но ще видим . 0| 8450 |06.12.2015 Орешарски: На Бойко Борисов все някой му е виновен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads