Реклама / Ads
4| 3257 |19.02.2023 НОВИНИ

ПП и ДБ организираха събитие под надслов ”Обединени за справедлива, модерна и европейска България”

.
Коалиция ”Продължаваме Промяната - Демократична България” организира събитие под надслов ”Обединени за справедлива, модерна и европейска България” пред Народния театър. Сред присъстващите бяха Кирил Петков, Надежда Йорданова, Атанас Атанасов, Асен Василев. Събитието събра и представители на неправителствени организации, сред които ”Правосъдие за всеки”, фондация ”Заслушай се”, Център за съзидателно правосъдие в Разград, „Спаси София“ и др.
 

"Видяхте ли какво се случи току-що – гражданските организации, които винаги са били с техните си каузи, застанаха с нас." Това коментира след събитието пред журналисти съпредседателят  на Продължаваме Промяната (ПП) Кирил Петков. Това, което трябва да се разбере - никой от нас не е по-голям от каузата, не е по-голям от обединението, добави той. Петков посочи, че ще води листата в 23 МИР. 

 

Попитан какъв резултат очаква новата коалиция в София, съпредседателят на ПП Асен Василев каза, че очаква да спечелят града с голяма разлика. Изпълнителният съвет взе решение и одобри как ще бъдат разпределени листите между нас и "Демократична България", уточни Василев. Ще бием ГЕРБ на 2-ри април, след което ще ги бием на местните избори, коментира Василев.

 

Пред журналисти Явор Божанков отново потвърди, че ще води листата в Габрово. Попитан защо влиза в коалицията, той посочи, че коалицията включва и много неправителствени организации и влиза от гражданската квота. По думите му сходството в позициите е извън съмнение.

 

От своя страна ГЕРБ критикуваха събитието, което е организирано от ПП-ДБ в центъра на София. Тома Биков коментира: „Днешното им поведение с музика и с декори около сградата на Народния театър няма да ги направи българи, защото българин е въпрос на идентичност“, каза още той и добави, че е добре преди да ползват тези дни, да си дават сметка какво се е случило на тях, защото те не са повод за празник, а за мълчание, както и да си спомним за Левски и да се доближим малко към него.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2952 |09.12.2022 ”Възраждане” протестират срещу събитие за Еврозоната в столичен мол . 0| 4452 |06.05.2022 Граждани организират поход за свобода и мир под надслов „Не на рашизма!“. . 6| 2995 |22.02.2022 Днес ще се проведе протест пред руското посолство под надслов „Путин, спри се!” . 3| 3983 |21.12.2021 Протест пред Съдебната палата под надслов „Нова година без каскет”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads