Реклама / Ads
0| 2278 |16.09.2024 НОВИНИ

Осъденият до живот Георги Вълев от "Килърите" завежда ново дело във ВАС

.
Георги Вълев Източник: БГНЕС
Георги Вълев, осъден на доживотен затвор и ключова фигура в престъпната групировка, известна като "Килърите", бе доведен под строг конвой и с белезници във Върховния административен съд (ВАС).
 

 Вълев, който излежава присъда за тежки престъпления, продължава активно да търси правата си в съда, като е завел множество дела срещу лица, държавни служители и различни институции, съобщи dariknews.Той е известен с това, че не се отказва от опитите си да се бори срещу действията на държавната администрация и правоприлагащите органи, като използва всички законови механизми за това.

 

През годините, Вълев многократно е подавал жалби и искове по различни поводи, включително относно условията на задържане, отношението на служителите към него в затвора и действията на прокуратурата и съда, свързани с неговото дело. Неговите опити за обжалвания и нови съдебни процеси също са обект на вниманието на медиите, като Вълев използва всеки правен механизъм, за да оспори наложените му ограничения.Делото, по което Вълев се яви във ВАС, е поредната стъпка в дългогодишната му стратегия за борба срещу наложената му присъда и държавните институции. Отбраната на Вълев твърди, че има нарушения в съдебния процес, който доведе до неговата присъда, и настоява за преразглеждане на случая. Според тях той е бил несправедливо обвинен и осъден.

 

Frognews припомня, че общественото внимание около Георги Вълев и престъпната група "Килърите" остава значително, тъй като групата бе замесена в поредица от брутални убийства и организирана престъпност, които разтърсиха България в края на 2000-те години. Вълев, заедно с останалите членове на групата, бе осъден след продължителен съдебен процес, който разкри мащаба на тяхната престъпна дейност, включително поръчкови убийства и опити за изнудване. След присъдата на Вълев и останалите "Килъри", България предприе сериозни мерки за борба с организираната престъпност, но случаят продължава да бъде символ на неотстъпчивостта на престъпния свят. Вълев, от своя страна, остава в центъра на вниманието със своите съдебни битки, които поддържат интереса към делото му жив.

 

Текущият процес във Върховния административен съд може да повлияе на бъдещето на Вълев, като съдът ще разгледа исковете му срещу действията на държавни институции, свързани с неговите условия на задържане и отношение към него като затворник. Макар шансовете за съществена промяна в неговото положение да изглеждат минимални, неговите адвокати твърдят, че борбата продължава и ще се води на всички правни нива.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4710 |16.09.2024 Делян Пеевски: Радев да замълчи, оставки за ортаците му – ген. Петров и ген. Русев . 13| 6811 |16.09.2024 Изнервен Радев: Политически спекуланти, които никога не са влизали в самолет, да не се вживяват в ролята на прокурори и съдии . 2| 2177 |16.09.2024 Украинският външен министър кани официално ООН и Червения кръст да работят в Курска област . 3| 2238 |16.09.2024 Кой е килърът, задържан за второто покушение срещу Тръмп?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads