Реклама / Ads
2| 4989 |22.09.2023 НОВИНИ

Още 7 партии и организации се включиха в широката Местна коалиция ”БСП за България”

.
На ГЕРБ в София дори звездите спряха да им говорят, ние обаче трябва да си свършим нашата работа, за да се поздравим с успех на 29-ти октомври, каза председателят на БСП - София Иван Таков.
 

Още 7 партии и организации се включиха в широката Местна коалиция "БСП за България". Тя беше сформирана в Деня на София - 17-ти септември - с цел съвместно явяване на изборите в столицата. Местната коалиция подкрепи кандидатурата на Ваня Григорова за кмет на Столична община.


Към МК "БСП за България" се присъединиха още ПП "Нова Зора", ПП "Европейска сигурност и интеграция", ПП "Съюз на отечеството", ПП "Земеделски съюз "Александър Стамболийски", СП "Български път", Национално движение "Народна сила" и Сдружение "Солидарна България".


Участниците в широкото ляво обединение си поставиха за цел да отстояват и съдействат за провеждането на демократични и честни избори, гарантиращи свободната воля на българските граждани, както и да отстояват общи възгледи, позиции и действия по време на предизборната кампания в Столична община.


"Много е важно да вървим заедно в кампанията за местните избори. Само обединени имаме възможност да използваме уникалния шанс да сложим край на 33-годишното дясно управление в София, коментира председателят на БСП - София Иван Таков. - Нашата основна задача сега е да работим така, че хората да ни чуят, да ни се доверят и да гласуват за нас на 29-ти октомври. Ваня Григорова, ние заедно, сме единствената алтернатива за града ни. В момента имаме четирима издигнати десни кандидати.

 

Очакваме петия десен - този на ГЕРБ. И след ретроградния Меркурий пак нямат кандидат. Дори звездите спряха да им говорят на тях. Ние обаче трябва да си свършим нашата работа - всички заедно, за да се поздравим с успех".


Кандидатът за кмет на София и водач на листата на Местна коалиция "БСП за България" Ваня Григорова благодари за подкрепата на осемте партии и организации. "Пред нас има много работа, която трябва да свършим, каза тя. - Важно е да стигнем до възможно най-много хора лично, на терен. Да се срещнем с тях лице в лице, да видим отношението им, да чуем мненията и предложенията им, да се вслушаме в критиките им. Ако си свършим работата, резултатът ще е отличен. Ако - не, тези 33 години ще станат 37.

 

Тогава само ние ще бъдем отговорни за това, че не сме прекратили господството на дясното в столицата още сега. Когато сложим край на неолибералната идеология в София, когато прекратим разграбването на столицата, това ще бъде краят на неолиберализма и в България. Трябва да бъдем заедно, за да счупим тази Сглобка, която се готви и на местно ниво. Аз вече нямам никакво съмнение, че такава е договорена".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4312 |20.09.2023 8 партии и организации се присъединяват към лявата местна коалиция „БСП за България“ за изборите в София . 22| 3959 |18.09.2023 Близо 25 организации от селскостопанския сектор излизат на национален протест днес . 3| 3882 |11.09.2023 Росица Матева, ЦИК: 42 партии и 8 коалиции искат да участват в местните избори през октомври . 0| 3705 |05.09.2023 17 партии и 3 коалиции са подали в ЦИК документи за участие в местните избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads