Реклама / Ads
14| 8478 |26.01.2011 НОВИНИ

Още един от ДАНС пропя за Танов

.
Ваньо Танов
Още един ексслужител на ДАНС, подслушвал шефа на Митниците Ваньо Танов, пожела да говори пред парламентарната комисия за контрол на специалните разузнавателни средства (СРС).
 

Той е имал задачата да слуша разговорите на Танов с предишния му заместник Антоний Странджев и бившия шеф на митническото разузнаване Веселин Георгиев, пише Mediapool.

Според запознати източници служителят от ДАНС, който ще бъде изслушван днес в комисията, е работил в екип с Росен Миленов, но двамата са имали отделни акаунти – тоест, всеки е имал собствена парола и достъп до онлайн слушането в реално време на разговорите, както и на техния запис. Станало ясно обаче, че двамата оперативни служители са си сменяли акаунтите и единият поемал работа на другия, без да имат разрешение за това. Ако това бъде доказано, може да им бъдат повдигнати обвинения.

Преди ден комисията изслушва близо три часа Росен Миленов, но информация за медиите не бе дадена, тъй като била необходима допълнителна проверка на казаното от него. Миленов, който е напуснал ДАНС миналата година, се появи преди седмица в телевизионно шоу и обяви, че изнесените записи от разговори на Танов с премиера Борисов, с финансовия министър Дянков и заместника му Горанов, са истински. 

По неофициална информация, ДАНС е започнала да слуша Танов след получаване на анонимен сигнал в агенцията, според който шефът на митниците е взел 50 хиляди евро, без да се посочва от кого.

В рамките на разработката били подслушвани още 18 души.

До момента официално потвърждение има за това, че Ваньо Танов е подслушван от служба ДОТО към МВР и това е станало по искане на прокуратурата.

Самият Танов разясни преди дни, че бил подслушван по целесъобразност, а не по законосъобразност.

От предишни обяснения на шефа на комисията за СРС Явор Нотев се разбра, че шефът на митниците не е бил част от групата, заподозряна в контрабанда, спрямо която е започнала разработката на МВР и са закачени СРС-та. По думите му използването на специални разузнавателни средства спрямо Танов е разрешено по презумпцията, че престъпната група би могла да направи опит да се свърже с шефа на митниците.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 8206 |05.07.2010 Пропяха химна на МВР преди премиерата в НДК . 5| 9766 |02.06.2009 Хора на Таки пропяли . 16| 4850 |17.04.2009 Член на бандата, отвлякла Киров, май пропял . 24| 5151 |18.02.2009 В Съдебната палата всички знаели кой прокурор "пропял" на Мургина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads