Реклама / Ads
43| 17157 |29.05.2023 АКТУАЛНО

Осман Октай: Арогантно и грубо поведение на Радев. Почти им нареди да върнат празна папка

.
Не само безпрецедентно, но и арогантно и грубо беше поведениета от страна на Румен Радев и то не само като за президент, но и като за главнокомандващ българската армия. Почти им нареди да върнат празна папката с мандата и по този начин започна да си изпуска нервите в намерението си да продължава да управлява без парламент, да управлява служебното правителство и да създава достатъчно дестабилизация на институционалната и политическата обстановка в страната. Радев преследва реализацията на целите си за президентска република.
 

Това заяви пред ФрогНюз анализаторът Осман Октай.

 

Повод за коментара му са острите думи на президента Румен Радев към "Продължаваме Промяната" - "Демократична България" при връчването на мандата за съставяне на правителство.

 

Според Осман Октай по този начин са се потвърдили съмненията защо държавният глава бави връчването на втория мандат, след като в понеделник Мария Габриел от ГЕРБ върна празна папка на президента и заяви, че има договорка за реализация на правителство с втория мандат.

 

По думите на Октай още в петък е можело да има редовен кабинет

 

"Държавният глава умишлено забави тази процедура и позволи през това време да се развият тези скандали около заседанието на ПП и тези записи да се публикуват, службите да бъдат намесени. Веднага след това реши да връчи мандата. Явно целта му е била да не се реализира и да няма работещ парламент, да няма нормално, работещо правителство и той да продължава да управлява така, както управлява вече 2 години", посочи Октай.

 

"Радев доказва тезата ми, че след последните избори ще бави връчването на мандатите до началото на месец април. Оказах се прав. Огромно е желанието на президента да дестабилизира държавата, парламентаризма и да дискредитира партиите с цел да реализира намерението си за промяна управлението на страната", допълни още Октай.

 

разговаря: Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5967 |30.11.2022 Осман Октай: 32 години ние имаме контролиран и превзет Преход . 27| 54053 |08.12.2021 Осман Октай: Един ”клониран” Рашков в КПКОНПИ ще разкрие всички мръсни тайни на последните 20 години . 42| 44723 |13.07.2021 Осман Октай: Трифонов отвори широко вратите на следващи предсрочни избори . 28| 52826 |09.06.2020 Осман Октай пред Фрог: Севдо, не се ”самоубивай” като Ахмед Емин!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads