Реклама / Ads
7| 6253 |27.04.2023 НОВИНИ

Осман Октай: С мандата на ГЕРБ може да се реализира програмно правителство, подкрепено от ДПС и БСП

.
Осман Октай
Единственият вариант да се реализира мандат в 49-тото НС е с този на ГЕРБ. Това обясни пред БНР политическият анализатор Осман Октай. ”Победителят в тези избори следва да бъде мандатоносител и да представи своя програма и стратегия, а не обратното – ГЕРБ да иска ПП и ДБ да представят програма и кабинет. Това са фалшиви ходове”
 

Борисов има личен интерес да състави правителство, а не да се отива към предсрочни избори.


"ГЕРБ се опитва да излезе от изолация и да играе ролята на спасител".


Борисов има шанс да направи правителство с неговия мандат, което да е подкрепено от БСП и ДПС, обясни още Октай.


Ако иска да продължава да управлява със служебно правителство, президентът има нужда от приемане на бюджет, посочи политическият анализатор.


"Това е единствената причина да не е връчил още мандата на първата политическа сила".


С мандата на ГЕРБ може да се реализира програмно правителство, смята Осман Октай.


"ДПС чакат на пусия. Знаят, че ще се развие точно този вариант. Гледах каква любов струи в коридорите на парламента между Бойко Борисов, Карадайъ и Рамадан Аталай. Убеден съм, че около тях вървят разговори за подкрепа. Корнелия Нинова също има интерес да играе ролята на спасителка и може да подкрепи една правителство, без да участва коалиционно".


Независимо, че се в публичното пространства се говори постоянно за евроатлантизъм, това са едни фалшиви политически тези, които нямат нищо общо с договарянето на управленски схеми, структури и интереси на политическите формации, заяви Осман Октай.


Борисов иска да покаже, че иска да направи най-доброто, най-европейското и стабилно правителство, но по вина на другите то не се е случило и е бил принуден да приеме по-лошия вариант, обясни още политическият анализатор.


Той не смята, че има натиск отвън за съставяне на евроатлантическо правителство.


"Партньорите ни в Европа и Америка обаче биха искали да се преодолее политическата криза, защото в една такава среда винаги се появяват различни политически бактерии, които тровят българското общество"


Дори да е лош вариант, трябва да има правителство, убеден е Осман Октай.


"Не е нормално в една парламентарна република почти две години парламентът да не работи – да не се приемат закони и да не се разглеждат ръководствата на различни структури за управление на държавата".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3486 |23.04.2023 Десислава Атанасова, ГЕРБ: Дните преди връчването на мандата да използваме за лидерски разговори . 18| 6416 |23.04.2023 Кирил Петков за преговорите за кабинет: Не бих дал празен чек на никого, но без министри на ГЕРБ в мандата ни . 13| 2925 |21.04.2023 ИТН казаха на Радев, че ще са опозиция, ако има кабинет с първите два мандата . 0| 2872 |20.04.2023 Социологът Боряна Димитрова: Има шанс за експертен кабинет с мандата на ПП-ДБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads